• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SDS tuži Dodika

SDS podnijela krivičnu prijavu protiv premijera RS Milorada Dodika za krivično djelo pokušaj podmićivanja.

 SDS tuži Dodika Izvor: MONDO

Srpska demokratska stranka podnijela je krivičnu prijavu protiv premijera Republike Srpske (RS) Milorada Dodika za krivično djelo pokušaja podmićivanja prilikom glasanja i zloupotreba službenog položaja.

O ovoj tužbi novinare je u srijedu obavijestio predsjednik SDS-a Mladen Bosić na konferenciji za štampu u Bijeljini.

SDS tereti Dodika da je vršeći funkciju predsjednika Vlade, na konferenciji za štampu u Banjaluci, povodom prijevremenih izbora u Bileći izjavio da će saradnja te opštine sa Vladom RS biti prekinuta ukoliko taj drugi (kandidat) pobijedi, prenosi internet portal Frontal.rs.

Drugi slučaj koji je SDS ponudio kao dokazni materijal je snimak predizbornog skupa za lokalne izbore prošle godine u Kneževu, kada je Dodik javno prijetio građanima da će vidjeti ko je Milorad Dodik ukoliko ne glasaju za listu SNSD u tom gradu.

Bosić je napomenuo da će ova tužba biti pravi test za tužilaštvo i sudove u Srpskoj, kao i pokazatelj da li u njoj postoji pravna država.

On je napomenuo i da je SDS protiv Dodika još u avgustu prošle godine podnio krivičnu prijavu za milionsku pljačku prilikom asvaltiranja puteva u Srebrenici, a da od tada nisu dobili nikkvu informaciju da li je proces pokrenut ili ne.

Bosić je napomenuo da se, sa druge strane, protiv više aktivista SDS u Doboju vodi proces po istim članovima krivičnog zakonika, a za koji ne postoje drugi dokazi sem svjedočenja članova SNSD.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE