• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Turska obnavlja most u Višegradu?

Turska zainteresovana za ulaganja u sektor drvoprerade u BiH, kao i za finansiranje rekonstrukcije mosta u Višegradu

 Turska obnavlja most u Višegradu? Izvor: MONDO

Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je u četvrtak u Banjaluci sa turskim ambasadorom u BiH Vefahanom Odžakom o političkoj i ekonomskoj situaciji u RS i BiH.

Odžak je istakao interes turskih preduzeća za ulaganja u sektor drvoprerade i za finansiranje rekonstrukcije mosta u Višegradu, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Ambasador Turske u BiH Vefahan Odžak razgovarao i sa predsjednikom Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Igorom Radojičićem.

Tom prilikom Odžak je istakao da je Turska odlučna da pruži podršku BiH kako bi zajedno pronalazile načine za bolju budućnost.

Odžak je rekao da je zahvalan što razgovara sa zvaničnicima Srpske, kao i za priliku da sa njima razmijeni informacije o različitim pitanjima, jer je svakom stranom zvaničniku ponekad teško razumjeti i shvatiti komplikovanu situaciju u BiH.

"Vjerujem da će ti susreti biti obostrano korisni", rekao je Odžak i izrazio uvjerenje da će, nakon prevazilaženja određenih prepreka u BiH, Turska sa svojim ekonomskim potencijalima doći i ulagati na ove prostore, te time pokazati svoje prijateljstvo.

Radojičić je rekao da je sa ambasadorom Odžakom razgovarao o aktuelnim pitanjima, s obzirom da je Turska važan član Savjeta za provođenje mira i veoma aktivna u regionalnoj saradnji.

"Primjetna je i aktivnost turske diplomatije u proteklim mjesecima i u BiH i u čitavom regionu, s naglaskom na poboljšanje regionalne saradnje", rekao je Radojičić novinarima nakon prve zvanične posjete ambasadora Turske Republici Srpskoj.

Radojičić je dodao da je na sastanku bilo riječi o statusu Kancelarije visokog predstavnika u BiH (OHR), ispunjavanju uslova BiH za transformaciju OHR-a, čuvenih "pet plus dva" uslova i ciljeva, te odlukama NATO-a o pitanju Akcionog plana za članstvo.

Govoreći o saradnji sa Turskom na ekonomskom planu, Radojičić je ocijenio da je moguć značajniji napredak u toj oblasti i da će Turska učiniti dobre korake kako bi se razvijala ekonomska saradnja Banjaluke i te zemlje.

(MONDO/Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE