• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Avaz": Pisanjem stopirali energetsku mafiju!

Uređivački kolegijum “Dnevnog avaza” saopštio da je pisanjem zaustavio energetsku mafiju da počini teško krivično djelovanje",

 "Avaz": Pisanjem stopirali energetsku mafiju! Izvor: MONDO

Kolegijum "Dnevnog avaza" saopštio je da su svi višegodišnji navodi novinara ovog lista da su strateški partneri za izgradnju elektroenergetskih objekata u Federaciji BiH izabrani netransparentno potvrđenu i u obrazloženju sarajevskog kantonalnog tužioca Olega Čavke.

"Činjenjica da je lažni strateški partner, švajcarski `Kaz trans gas` prije mjesec dana objavio bankrot najbolje potvrđuje da je `Dnevni avaz` objektivno informisao javnost i pisanjem zaustavio energetsku mafiju da počini teško krivično djelovanje", navodi "Avazov" Uređivački kolegiju, reagujući na stavove Stranke BiH.

Lider Stranke za BiH Haris Silajdžić ponovo je optužio predsjednika SDA Sulejmana Tihića da je, nakon medijske pripreme, plasiranja neistina i manipulacija preko lista "Dnevni avaz", vaninstitucionalnom političkom odlukom blokirao realizaciju cjelokupnog projekta izbora strateških partnera za ulaganje u elektroenergetski sektor FBiH.

Kantonalno tužilaštvo Sarajevo obustavilo je istragu protiv bivšeg premijera FBiH Nedžada Brankovića i aktuelnog ministra energije, rudarstva i industrije FBiH Vahida Heće, koji su bili osumnjičeni da su počinili krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja u procesu izbora strateških patnera u energetskom sektoru. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE