• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borci smijenili Mehmeda Šišića

Predsjednik Saveza demobilisanih boraca FBiH Mehmed Šišić razriješen je dužnosti većinom glasova na Skupštini ove asocijacije.

 Borci smijenili Mehmeda Šišića  Izvor: MONDO

Predsjednik Skupštine Munir Karić izjavio je federalnim medijiima da je za vršioca dužnosti predsjednika imenovan Nijaz Hodžić, i to do izborne Skupštine Saveza koja će biti održana narednog aprila.

Po Karićevim riječima odluka o razrješenju Mehmeda Šišića bila je gotovo jednoglasna budući da su od 74 ili 76 delegata, koliko ih je glasalo, svi bili za to izuzev jednog koji je bio uzdržan.

Ovoj skupštini, izuzev jednog delegata, nisu prisustvovali članovi Saveza iz kantonalne organizacije Zeničko-dobojskog kantona iz kojeg je i Šišić.

Prisutno je bilo po 17 delegata iz kantonalnih organizacija iz Tuzle, Travnika i Goražda, 12 iz Sarajeva, kao i 12 novoprimljenih članova iz Distrikta Brčko i Zvornika te iz općinskih boračkih organizacija Zavidovići i Konjic.

Tokom Skupštine, Karić i još neki članovi Saveza govorili su o Šišiću kao o osobi koja nije djelovala u interesu populacije koju je zastupao.

Šišić je bio glavni akter afere koja je prije izvjesnog vremena izbila u javnost na osnovu snimka prema kojem je ucjenjivao nemoralnim ponudama djevojku zaposlenu u njegovom uredu.

Šišić je kasnije tvrdio da mu je ta afera bila montirana.  (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE