• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radojičić: U Srbiju po pravdu za Srbe

Ukoliko se zločini nad Srbima u BiH i dalje budu ignorisali, pravdu ćemo potražiti negdje drugo, poručio predsjednik Narodne skupštine RS.

 Radojičić: U Srbiju po pravdu za Srbe Izvor: MONDO

Predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić izjavio je da će, ukoliko u Tužilaštvu i Sudu BiH budu ignorisani zločini počinjeni nad Srbima, biti zatraženo da se počiniocima sudi u Srbiji ili pred nekim drugim sudovima.

On je rekao novinarima u Derventi da je sramna odluka Tužilaštva BiH da obustavi istrage u slučaju "tuzlanska kolona" i za zločine nad srpskim civilima u opštini Konjic 1992. godine i ponovio da se ratni zločini ne mogu amnestirati i da se ne može odustati od procesuiranja kada postoje žrtve, svjedoci i naredbodavci i počinioci zločina.

Radojičić očekuje da će oni koji naslijede odlazeće tužioce i sudije u Tužilaštvu i Sudu BiH nastaviti sa aktivnostima procesuiranja ratnih zločina, pa i slučajeve "tuzlanska kolona" i "Bradina", kao i druge zločine počinjene u BiH.

On istakao da sudovi u RS imaju mogućnost da procesuiraju ratne zločine, ali da su Tužilaštvo i Sud BiH, nametnutim zakonima, sebi uzeli za prvo da jedino oni mogu da sude za ratne zločine, pa često od okružnih sudova u RS preuzimaju takve slučajeve i onda ih odlažu u ladice.

"Mi u Republici Srpskoj nismo zadovoljni radom stranih sudija i mi smo za njihov odlazak iz BiH", rekao je Radojičić i dodao da se od takve odluke nikada neće odustati. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE