• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko opstruiše povratak Srba u Sarajevo?

Sekretar Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH demantuje izjave u medijima povodom opstrukcije povratka Srba u Sarajevo.

 Ko opstruiše povratak Srba u Sarajevo? Izvor: MONDO

Dragomir Kovač u izjavi za Sarajevo-x.com ističe da opstrukcije postoje, ali demantuje informaciju koju su objavili da je izjavio da je Safet Halilović, resorni ministar taj koji podstiče opstrukciju povratka Srba.

"Opstrukcija ima na opštinskom nivou jer iako su sredstava izdvojena nema obnove porušenih srpskih kuća. Jedino suTrnovo i Ilijaš uradile svoj dio posla, dok ostale opštine rade malo ili nikako na tom planu. Međutim, to nema nikakve veze sa ministrom Halilovićem. On je izdvojio više sredstva za povratak Srba, nego ijedan ministar do sada“, kazao je Kovač.

Prema Kovačevim riječima, iako su sredstva za izgradnju porušenih srpskih kuća izdvojena još prije dvije godine, vlasti ne samo da nisu cigle postavile nego nisu odabrale ni izvođača radova.

"Ni jedna opština u BiH ne bi trebala opstruisati povratak građana na svoja ognjišta“, kazao je Kovač.

Prema riječima Radomira Mičića, projekt asistenta u Birou za ljudska prava Demokratske inicijative sarajevskih Srba, većina Srba zbog opstrukcija kod izgradnje kuća i zapošljavanja kupuju karte u jednom pravcu i napuštaju Sarajevo.

"U državnim institucijama zapošljavaju se Srbi iz Republike Srpske, ali ne i Srbi iz Federacije BiH. U federalnim, kantonalnim i opštinskim institucijama Srba među zaposlenim skoro i da nema“, kazao je Mičić. (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE