• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istraga o Tuzlanskoj koloni se nastavlja!?

Valentin Incko izjavio da obustavljanje istrage o “Tuzlanskoj koloni” nije definitivno. Iz Tužilaštva BiH tvrde da se ona nastavlja.

 Istraga o Tuzlanskoj koloni se nastavlja!? Izvor: MONDO

Visoki predstavnik u BIH Valentin Incko izjavio je da odluka o obustavljanju istrage o predmetu Tuzlanska kolona još nije pravosnažna, jer postoji mogućnost žalbe.

Odluku u obustavljanju istrage u predmetu Tuzlanska kolona donio je u petak tužilac Dejvid Švedimen.
Tužilaštvo BiH je krajem prošle sedmice saopštilo da se obustavlja istraga u predmetu Tuzlanska kolona protiv ratnog gradonačelnika Tuzle Selima Bešlagića i drugih zbog napada na kolonu JNA u Tuzli u maju 1992. godine, kada je ubijeno najmanje 50 vojnika.

Saopšteno je da se obustavlja istraga i protiv Vahida Alagića, Faika Špage i Zije Landže za zločine počinjene 1992. godine nad 48 srpskih civila u selima Bradina i Glavatičevo, na području opštine Konjic.

Saglasnost za obustavljanje istraga dao je rukovodilac Posebnog odjeljenja za ratne zločine Tužilaštva BiH Švendimen, koji smatra da je istraga u ovim predmetima sprovedena u skladu sa zakonom i da prikupljeni dokazi ne potkrepljuju optužbe protiv ovih lica.

Medjutim, portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić potvrdio je u ponedjeljak Tanjugu da se nastavlja istraga u slučaju "Tuzlanska kolona".

On je rekao da Tužilaštvo BiH već ima jedan predmet, koji se odnosi na zločin počinjen u okviru dešavanja vezanim za tuzlansku kolonu.

Grubešić je naveo da se odluka o obustavljanju predmeta "Tuzlanska kolona" odnosi isključivo na određena lica za koja se nakon sprovedene istrage došlo do zaključka i saznanja da ne mogu biti optužena i da nema dovoljno dokaza za počinjeni ratni zločin.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE