• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U toku akcija hapšenja dilera u BiH

Akcija hapšenja osumnjičenih za trgovinu drogom je u toku na području Brčkog i Bijeljine i trajaće do kasno u noć.

 U toku akcija hapšenja dilera u BiH Izvor: MONDO

Portparol brčanske policije Halid Emkić potvrdio je Srni da policijska akcija na hapšenju i kriminalističko - tehničkoj obradi osumnjičenih za promet opojnim drogama na području distrikta Brčko i dalje traje i da će trajati, najvjerovatnije, do kasno u noć.

"Naše aktivnosti još traju i teško je za sada predvidjeti ko će biti lišen slobode i predat tužilaštvu, a ko pušten. Mislim da ćemo `crtu` moći podvući tek sutra prijepodne", rekao je Emkić i podsjetio da policija ima pravo zadržavanja osumnjičenika 24 časa od trenutka hapšenja.

On je rekao da se trenutno vrši kriminalistička obrada nad više od 15 privedenih osoba, ali da se tačan broj onih koji će biti lišeni slobode još uvijek ne zna.

Emkić je najavio da će se zajedno sa šefom Policije distrikta Brčko Goranom Lujićem pojaviti sutra na konferenciji za novinare u Banjaluci, gdje će predstavnici svih bezbjednosnih agencija koje učestvuju u akcijama "Delfin" i "Raduša", moći približiti javnosti rezultate ovih aktivnosti.

U bijeljinsko Okružno tužilaštvo u srijedu je privedeno 15 lica uhapšenih u akciji policije Republike Srpske u Bijeljini zbog sumnje za trgovinu drogom, rekla je Srni portparol Tužilaštva Danka Prodanović.

Ona je dodala da su tri osumnjičena lica još nedostupna.

"Uhapšena lica privedena su u Okružno tužilaštvo Bijeljina i predata okružnom tužiocu koji će, nakon uzetih izjava, odlučiti protiv kojih će lica Okružnom sudu u Bijeljini predložiti određivanje pritvora", rekla je Prodanovićeva.

U sembersko-majevičkom kraju obavljeni su pretresi u ulicama Stefana Dečanskog, Pantelinskoj i Solunskoj, te u selima Velika Obarska i Ugljevička Obrijež.

Srna nezavnično saznaje da su među uhapšenima Goran Janjičić iz Velike Obarske, Marinko Marković iz Solunske ulice u Bijeljini, te jedno lice sa prezimenom Čuturić iz Ugljevičke Obriježi.

U akcijama pod nazivom "Delfin" i "Raduša", čiji je cilj dokazivanje neovlaštenog stavljanja u promet opojnih droga na području odgovornosti Centra javne bezbjednosti Bijeljina i Policije Brčko distrikta, u protekla dva dana uhapšeno je 35 lica i pretreseno 50 lokacija, potvrdila je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova RS Mirna Šoja.

U akcijama učestvuju pripadnici Uprave kriminalističke policije RS, centara javne bezbjednosti Bijeljina, Doboj, Banjaluka i Trebinje, te Policije Brčko distrikta, MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona i Policijske uprave Čapljina.

Direktor Policije RS Uroš Pena i šef Policije u Brčkom Goran Lujić predstaviće sutra u Banjaluci rezultate ovih akcija. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE