• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Halilović ostaje ministar

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH nije potvrdio odluku Nikole Špirića o smjeni Safeta Halilovića.

 Halilović ostaje ministar Izvor: MONDO

Predstavnički dom je odbacio Odluku predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Nikole Šprića o smjeni ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Safeta Halilovića.

Poslanici nisu podržali ni predloženi zaključak poslanika SDP-a BiH Denisa Bećirevića da Savjet ministara BiH dostavi trogodišnji izvještaj o svom radu ovom domu.

Zahtjev poslanika Azre Hadžiahmetović za razmatranje prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Tužilaštvu i Zakonu o Sudu BiH po hitnom postupku, upućen je Kolegijumu doma na dalje usaglašavanje.

Poslanici su prihvatili zahtjev Istražne komisije za provjeru navoda o raspodjeli CEMT dozvola parlamenta BiH za produženje roka za dostavljanje izvještaja ove komisije Parlamentarnoj skupštini BiH.

Poslanik SNSD-a Drago Kalabić optužio je Ministarstvo transporta i komunikacija BiH da opstruiše dostavljanje dokumentacije ovoj komisiji, čiji je cilj kupovina vremena i nezakonita i kriminalna raspodjela ovih dozvola.

Poslanik HDZ-a 1990 Martin Raguž istakao je da nema govora o bilo kakvoj opstrukciji u Ministarstvu, te da je dokumentacija u vezi sa CEMT dozvolama već duže vremena dostupna parlamentu BiH. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE