• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova žrtva gripa H1N1 u Sarajevu

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu u srijedu je, nakon 23-godišnje djevojke, preminula i 47-godišnja žena iz Visokog.

 Nova žrtva gripa H1N1 u Sarajevu Izvor: MONDO

Trenutno je u Kliničkom centru Sarajevo smješteno 27 pacijenata oboljelih od virusa A (H1N1), među kojima su tri trudnice.

Proteklih dana u pojedinim kantonima registrovana je stagnacija i blagi pad oboljevanja od virusa A (H1N1) tako da, za sada, nema uslova za proglašenje epidemije na području Federacije BiH, zaključeno je na sastanku Koordinacionog stručnog tima za praćenje
pandemijske gripe u Federaciji BiH.

Na sastanku je razmatran prijedlog Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH o proglašenju epidemije na području Federacije BiH.

Zaključeno je da će i dalje aktivno biti praćena epidemiološka situacija, kako bi bilo utvrdjeno hoće li postojeći trend u ovoj oblasti biti zadržan, saopštilo je Ministarstvo zdravstva Federacije BiH.

Odluka o eventualnom proglašenju epidemije na području Fedracije BiH biće donesena na osnovu mišljenja i predloga Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH i kantonalnih zavoda za javno zdravstvo, koji do sada nisu predlagali proglašenje epidemije.

Na području Federacije BiH do sada je u 588 slučajeva potvrđena infekcija virusom gripe A (H1N1).

Sastanci Federalnog koordinacionog stručnog tima održavaju se svake sedmice, s ciljem analiziranja aktuelne epidemiološke situacije, kao i predlaganja i preduzimanja dodatnih mera. (Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE