• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tolimir: Nisam kriv

Zdravko Tolimir se pred Haškim tribunalom izjasnio kao nevin.

 Tolimir: Nisam kriv Izvor: MONDO

Penzionisani general Vojske RS Zdravko Tolimir rekao je danas pred Haškim tribunalom da se ne osjeća krivim po navodima izmijenjene optužnice koja mu na teret stavlja genocid i ostale zločine nad muslimanima u Srebrenici i Žepi 1995. godine.

Sudija Kimberli Prost pitala je Tolimira da li se osjeća krivim za strijeljanje 39 muslimanskih muškaraca iz Srebrenice u selu Bišina kod Zvornika 23. jula 1995. godine, kao i za ubistvo devet "lidera Muslimana iz Žepe", 27. jula iste godine, na šta je on odgovorio da nije kriv.

"Nisam kriv", rekao je Tolimir, koji je bio pomoćnik za obavještajno-bezbjednosne poslove komandanta Glavnog štaba Vojske RS Ratka Mladića.

Tolimir je u osam tačaka optužen za genocid, zavjeru radi počinjenja genocida, istrebljenje, ubistva, progon, prisilno premještanje i deportaciju muslimana iz Srebrenice iz Žepe od jula do novembra 1995. godine.

Suđenje Tolimiru trebalo je da počne danas, ali je odgođeno pošto je tužilaštvo podiglo izmijenjenu optužnicu.

Tolimir je uhapšen u junu 2007. godine. Vlasti Srbije saoštile su da je on uhapšen u RS, a Tolimir je u prvom pojavljivanju pred Tribunalom rekao da je bio uhapšen u svom stanu u Beogradu, a onda prebačen preko Drine u RS.

Optuženi je tada odbio da se izjasni o krivici, a sudija je zatim, u skladu s pravilima, u spis uvela da se on ne osjeća krivim. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE