• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Prijedlog budžeta BiH predimenzioniran"

Nisam podržao prijedlog budžeta BiH jer je bio predimenzioniran u odnosu na situaciju u kojoj se zemlja nalazi, izjavio Nebojša Radmanović.

 "Prijedlog budžeta BiH predimenzioniran" Izvor: MONDO

Srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović izjavio je da nije podržao Prijedlog budžeta zajedničkih institucija BiH, jer je taj prijedlog bio predimenzioniran u odnosu na situaciju u kojoj se nalazi BiH u svjetlu globalne ekonomske krize.

"Druga dva člana Predsjedništva opredijelila su se da, opet jednostrano, zbog svojih želja, bez pravih argumenata i sagledavanja ukupne situacije, glasaju za povećanje budžeta, ne vodeći računa o građanima u BiH, zbog čega sam ja bio protiv", rekao je Radmanović.

Radmanović je za Radio-televiziju Republike Srpske (RS) rekao da njegovi stavovi na ovakav Prijedloga budžeta nisu uvaženi, jer postoje ljudi koji u BiH ne žele da se dogovore i koriste svaku priliku za preglasavanje, a to, kako je rekao, nije BiH.

"O preglasavanju srpskog člana Predsjedništva po pitanju budžeta moraju da se zapitaju prvenstveno poslanici iz Federacije BiH, s obzirom da će građani u ovom entitetu imati socijalnih problema u narednoj godini", rekao je Radmanović.

Radmanović smatra da svako povećanje budžeta zajedničkih institucija u BiH znači smanjenje entitetskih budžeta, a entiteti, kako je rekao, znače zaštitu.

"Entitetski budžeti su i razvojni i socijalni, pa kada se god povećaju plate u institucijama BiH oštećeni su borci, porodice poginulih i nestalih, invalidi i svi oni kojima je potrebna socijalna zaštita", rekao je Radmanović i izrazio uvjerenje da će poslanici voditi računa o tome.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH u srijedu nije podržao u prvom čitanju Prijedlog zakona o Budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2010. godinu.

Protiv ovakvog prijedloga budžeta bili su poslanici iz Republike Srpske, kao i Radmanović prilikom glasanja u Predsjedništvu BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE