• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jahić: Bojim se da će pasti krv

Ibrahim Jahić Čiko strahuje da bi moglo da dođe do sukoba policije i odlikovanih ratnih veterana u FBiH.

 Jahić: Bojim se da će pasti krv  Izvor: MONDO

Potpredsjednik Saveza dobitnika najviših ratnih priznanja Federacije BiH (FBiH) Ibrahim Jahić Čiko rekao je da strahuje da bi moglo da dođe do sukoba policije i odlikovanih ratnih veterana.

"Bojim se da će se desiti ono čega smo se i plašili - pašće krv" - upozorava Jahić.

On je istakao da vlastima u FBiH iz Saveza više neće najavljivati svoje dalje korake, kao što je to učinjeno za prošle proteste, pa su ih "dočekale ograde i specijalci sa dugim cijevima".

Jahić je optužio "aktuelnu oligarhijsku strukturu, federalnog premijera Mustafu Mujezinovića, ministra za boračka pitanja Zahida Crnkića, a prije svega rukovodstvo SDA sa Sulejmanom Tihićem na čelu", za najnovije probleme u kojima su se našle boračke populacije.

"Nisu ovdje toliko problem ni Crnkić, ni Mujezinović, koji je odrastao u medu i mlijeku, problem je politika rukovodstva SDA i Tihića, koji nam se sveti. On vrši odmazdu prema nama zato što ga nismo podržali na Kongresu SDA da ponovo bude predsjednik stranke", izjavio je Jahić za "Dnevni avaz".

Federalna vlada utvrdila je 14. decembra Nacrt budžeta FBiH za iduću godinu kojim su predviđene uštede kako bi ukupna suma bila umanjena za oko 375 miliona KM od prošlogodišnje te iznosila oko 1,7 milijardi KM.

Resorni federalni ministar Zahid Crnkić najavio je izmjene i dopune zakona o boračkim pravima te izmjene u smislu uvođenja imovinskog cenzusa kod ostvarivanja naknada predviđenih veteranima, kao i ukidanje sadašnjeg zakona o pravima demobilisanih boraca.

(MONDO/Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE