• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Majkić: Sporna validnost naloga RAK-a

RAK-ov nalog o zabrani emitovanja digitalnog signala RTRS-a je sporan jer su direktoru i Savjetu RAK-a odavno istekli mandati

 Majkić: Sporna validnost naloga RAK-a Izvor: MONDO

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Dušanka Majkić kaže da je validnost naloga Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) o zabrani emitovanja digitalnog signala RTRS-a, kao i svih drugih odluka, više nego sporna jer su, između ostalog, i direktoru i Savjetu RAK-a odavno istekli mandati.

"To je veoma veliki problem, jer ćemo uskoro imati više od 50 odsto institucija BiH koje će da rade u neregularnom statusu. Pitanje je da li odluke koje donose takve institucije sa isteklim mandatima imaju ikakav značaj i važnost", rekla je Majkićeva za "Glas Srpske".

Majkićeva je navela da je u srijedu, na sjednici Kolegijuma Doma naroda, razmatran dopis RAK-a u kojem zahtijevaju da se hitno obavi izbor člana RAK-a iz Republike Srpske, jer je Dom naroda donio odluku da ne imenuje nijednog od predloženih kandidata.

"Konstatovali smo da je način na koji RAK eliminiše kadrove problematičan, jer izbacuju kvalitetne ljude. Njihova obaveza je da raspišu novi konkurs za Savjet RAK-a, a Parlament treba da odluči ko će da uđe u Savjet", dodala je Majkićeva.

RTRS je u subotu, 12. decembra, počela testno emitovanje putem digitalnog signala, a iz RAK-a su u ponedjeljak saopštili da nisu izdali saglasnost za ovo emitovanje i okarakterisali ga kao nelegalno i suprotno DTT strategiji, koju je u junu usvojio Savjet ministara BiH.

Generalni direktor RTRS-a Dragan Davidović saopštio je da ova medijska kuća neće obustaviti testno emitovanje programa sa digitalnog predajnika za područje Banjaluke.

(MONDO/Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE