• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IRB - povoljnije kamate za kredite

Autor SRNA

Vlada Republike Srpske usvojila je danas prijedlog Uprave Investiciono-razvojne banke Srpske o dodatnom smanjenju kamatnih stopa za kreditne linije ova banke.

Iz IRB-a Srpske je saopšteno da su na osnovu provedene analize trenutnih kamatnih stopa i stanja na bankarskom tržištu izvršene korekcije kamatnih stopa.

Trenutne kamatne stope za kreditnu liniju za početne poslovne aktivnosti je od 4,1 do 4,7 odsto, dok je za kreditnu liniju za mikrobiznis u poljoprivredi osnovna kamatna stopa od 4,1 do 4,7 odsto.

Kreditna linija za poljoprivredu ima osnovnu kamatnu stopu od 3,8 do 4,4 odsto, kreditna linija za preduzetnike i preduzeća od 4,1 do 4,7 odsto, dok su kamatne stope za stambene kredite 3,6, te 4,1 i 4,6 odsto, zavisno od grupe kojoj pripada korisnik, a za stambene kredite za samce i parove kamatna stopa je 4,7 odsto.

IRB Srpske podsjeća da je ovo drugo smanjenje kamatnih stopa u ovoj godini, te da su kamatne stope na kreditne linije na taj način manje za 0,7 procentnih poena u odnosu na prošlu godinu.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE