• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Referendumom nikoga ne vrijeđamo

Autor SRNA

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da Srpska referendumom o Danu Republike Srpska nikoga ne vrijeđa niti izaziva.

 Dodik: Referendumom nikoga ne vrijeđamo Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk

"U odluci suda piše da nismo nikoga pitali kada smo 'uvodili' 9. januar, pa evo prilike da ih pitamo. Bošnjaci mogu da ne izađu na referendum, ili izaći i glasati protiv - i to je stav", rekao je Dodik.

On je za HRT naveo da Vlada Republike Srpske već usvojila prvi prijedlog izmjena da se obaveznost obilježavanja Dana Republike ne odnosi na one koje to vrijeđa i koji se ne mogu s njim identifikovati.

Na pitanje da li je spreman za reviziju Dejtonskog sporazuma i da li bi se u vezi sa tim mogao dogovoriti s Hrvatima i Bošnjacima, predsjednik Srpske je rekao da je taj sporazum "dramatično promijenjen i ostalo je da se riješi nekoliko statusnih pitanja - zbog čega se Hrvati i bune".

"Od artikulacije ciljeva Hrvata, zavisiće i naš odnos. Nisam protiv da Hrvati imaju svoju političko-teritorijalnu jedinicu u BiH, ali ona ne može zadirati u teritoriju Republike Srpske. Mi nismo za to da izađemo iz BiH ukoliko se ona vrati na dejtonske principe. U zavisnosti od toga koliko to bude donosilo dobro ili loše Republici Srpskoj, donijećemo racionalnu odluku", istakao je Dodik.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE