• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Košarac pozvao Govedaricu da zatraži smjenu Bosića

Autor SRNA

"Opstanak Mladena Bosića na poziciji zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH predstavlja stalnu opasnost po Republiku Srpsku"

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac pozvao je predsjednika SDS-a Vukotu Govedaricu da zatraži smjenu Mladena Bosića sa pozicije zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH.

"Opstanak Mladena Bosića na poziciji zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma parlamenta BiH predstavlja stalnu opasnost po Republiku Srpsku i interese srpskog naroda", upozorio je Košarac.

Pojašnjavajući ovakav stav, Košarac je podsjetio na činjenicu da je "Bosić bio jedini poslanik takozvanog Saveza za promjene koji je na posljednjoj sjednici Predstavničkog doma glasao protiv zahtjeva poslanika SNSD-a da se u dnevni red uvrsti donošenje odluke o smjeni Šefika Džaferovića sa pozicije predsjedavajućeg Predstavničkog doma".

Košarac je naglasio da je "Bosić na istoj sjednici nanio ogromnu štetu interesima Republike Srpske, jer je omogućio drugi krug glasanja o inicijativi Denisa Bećirovića kojom se Savjet ministara BiH zadužuje da pripremi i u parlamentarnu proceduru uputi Prijedlog zakona o nagradi ZAVNOBiH-a".

"Iako je bio svjestan da će Bećirovićeva inicijativa proći, Bosić je to učinio s namjerom da diskredituje i disciplinuje poslanike SNSD-a koji su ranije napustili tu sjednicu u znak protesta što zahtjev za smjenu Džaferovića nije uvršten u dnevni red sjednice", rekao je Košarac.

On je dodao da je uvjeren da će Bosić, ukoliko ostane u Kolegijumu Predstavničkog doma, nastaviti da se "dodvorava Šefiku Džaferoviću i Bakiru Izetbegoviću i da provodi izdajničku politiku koju je narod u Republici Srpskoj kaznio na lokalnim izborima".

"Bosić je politički očajnik, koga hitno treba smijeniti sa pozicije zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma. Neka Govedarica predloži bilo koga drugog iz Kluba SDS-a za tu poziciju. Ukoliko to ne učini, smatraćemo ga odgovornim za svu štetu po Republiku Srpsku koja može nastati Bosićevim djelovanjem i provođenjem njegove gubitničke politike", naglasio je Košarac.

On je pozvao SDS da podrži Prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH, kojeg će uskoro predložiti SNSD i HDZ.

"Govedarica bi trebalo da podrži taj zakon i da pokuša da obezbijedi glasove njegovih koalicionih partnera iz SDA. Put da se to dogodi jeste SDS-ova podrška stavu SNSD-a da nema donošenja nikakvih odluka u zajedničkim institucijama dok se ne donese taj zakon", zaključio je Košarac.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE