• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MUP RS demantuje pisanje Nacionala

Načelnik Uprave Kriminalističke policije MUP-a RS Gojko Vasić nazvao je čistim spekulacijama pisanje zagrebačkog lista "Nacional".

 MUP RS demantuje pisanje Nacionala Izvor: MONDO

List je objavio da je Bojan Gudurić, osumnjičeni za ubistvo novinara Ive Pukanića, uživao zaštitu osoba bliskih premijeru RS Miloradu Dodiku.

Gojko Vasić- U tekstu se pominje da je zaštitnik Gudurića i Milovanovića bio Ljuban Ećim, a poznato je da je u to vrijeme Ećim bio u zatvoru u Srbiji tako da i sve ostale spekulacije kroz to padaju u vodu, rekao je Vasić Srni.

On je dodao da je riječ o "određenoj obavještajnoj igri i spekulacijama kojima se želi nauditi Republici Srpskoj i njenim institucijama i vlasti".

Zagrebački nedjeljnik piše da su Gudurićevu predaju sugerisali njegovi donedavni zaštitnici unutar RS nakon što je postalo jasno da su hrvatske institucije doznale gdje se on u posljednje vrijeme skrivao i ko mu je pružao zaštitu.

Nepune tri sedmice prije Gudurićeve predaje banjalučkoj policiji, piše nedjeljnik, mjerodavna hrvatska institucija dobila je preciznu informaciju o tome da je Gudurić negdje oko pravoslavnog Božića viđen na području Banjaluke gdje ga je skrivala ekipa ljudi bliska Milanu Šušljegu, osobi od povjerenja premijera Dodika.

U tekstu se tvrdi da je među zaštitnicima Bojana Gudurića, ali i Željka Milovanovića, takođe osumnjičenog za atentat na Pukanića, u posljednje vrijeme bio i Ljuban Ećim koji se 2004. nalazi na crnoj listi SAD i EU zbog sumnje da je bio u mreži pomagača haških optuženika, prije svega Radovana Karadžića.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE