• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mektić: Nelegalna sjednica Savjeta ministara

Posljednja sjednica Savjeta ministara BiH nije održana po poslovniku i na zakonit način, rekao je Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH.

Mediji su objavili da je u četvrtak navečerodržana telefonska sjednica Savjeta ministara BiH.

Radi se o skandalu i o vaninstitucionalnom djelovanju, rekao je Mektić za N1 i najavio pokretanje pravne procedure za obaranje nezakonitih odluka Savjeta Ministara BiH o setu zakona o akcizama.

"Ja sam se čuo sa Crnadkom i pitao ga da li je znao za sjednicu i on kaže da je saznao jutros kada mu je poslan SMS. Nemoguće da se telefonska sjednica održi bez da se pozove iko da se izjasni. Zato je ilegalna. Poslovnikom o radu SM BiH nije predviđeno da se mogu održavati telefonske sjednice. Predviđene su redovne i vanredne sjednice koje može zakazati predsjedavajući SM BiH. Mora se dostaviti 24 sata ranije materijal i dnevni red da se vidi o čemu se radi", kazao je Mektić.

Mektić kaže da je tregično što je sjednicu vodio generalni sekretar. 

"On nije član Savjeta ministara, on je službenik koji vodi evidenciju. On mi je i slao poruke da je održano i izglasano. To je mimo zakona, sjednica nema nikakvu pravnu snagu. Sve što je doneseno je protivzakonito i ništavno. Pokrenućemo pravnu procedura putem Suda. Sjednica se mora poništiti", dodao je Mektić, prenosi N1.

"Ovo je cilj nekih krugova. Taj dan smo imali redovnu sjednicu. Ne znam ko je sve ilegalo učestvovao u toj sjednici od tih krugova koji rade za određene lobije da vrate Zakon u proceduru. Vidim da Dodik likuje na televiziji, pretpostavljam da je to on uradio sa nekim svojim pajdašima. Ne mogu ni u koga pružiti prst, ali saznaću", izričit je Mektić.

Mektić je uputio apel Parlamentu BiH da se ne upušta u dalju procesduru jer je, kako kaže, ova nova verzija zakona usvojena mimo predstavnika srpskog naroda na ilegalan način.

"Isto tako šaljem poruku MMF-u da će ovo biti predmet pravnog osporavanja, pa neka sačekaju da vide ishod", poručio je Mektić.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Koliko ja vidim ti si samo jedan veliki "bukadzija". Nista ama bas sista niko te ne zarezuje ni za suvu sljivu. Tek sad sta reci posle ove vaninstitucijalne sjednice.. Nisi ti ni blizu Eon Kihota pre ce biti samo jedan obicni "klovn"

MONDO REPORTAŽE