• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sud BiH pretvoren u štab za odbranu Ganića

Predsjednica Suda BiH Meddžida Kreso naložila sudijama bošnjačke nacionalnosti da na svaki način pomognu Ganićevom timu

 Sud BiH pretvoren u štab za odbranu Ganića Izvor: MONDO

Sud BiH pretvoren je u krizni štab za oslobađanje Ejupa Ganića, za što je najzaslužnija predsjednica tog Suda Meddžida Kreso iz čije kancelarije se rukovodi radom Ganićevog pravnog tima u Londonu, navodi list "Press RS", pozivajući se na izvore.

List navodi da je Kreso svoju kancelariju ustupila Ganićevom pravnom zastupniku Edini Rešidović, dok je sudijama bošnjačke nacionalnosti naložila da na svaki način pomognu Ganićevom timu.

Ganićev tim sa Rešidovićevom na čelu tražio je, ne samo pomoć Suda BiH, nego i tužilaštva BiH, gdje je takođe naišao na razumjevanje, tako da je Tužilaštvo BiH od britanskih vlasti zatražilo Ganićevo izučenje, tek nakon što je to učinila Srbija, pod obrazloženjem da "BiH ima prednost".

Predsjednik Advokatske komore Republike Srpske (RS) Jovan Čizmović je istakao da, ako su te informacije tačne, Kreso treba odmah treba biti opozvana sa dužnosti predsjednika Suda BiH.

"Poslije takvog skandala više se ne može govriti o nezavisnom pravosuđu. Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) bi protiv Kreso trebao pokrenuti disciplinski postupak", rekao je Čizmović.

Predsjednik VSTS Milorad Novković je rekao da ovo tijelo ne može pokrenuti nikakav postupak protiv Meddžide Kreso zbog toga što se radi o nezvaničnim informacijama.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda BiH Dušanka Majkić ocijenila je da brojne institucije BiH čine sve da spriječe izručenje čovjeka koji je osumnjičen za ratni zločin, što govori da nema jednakog odnosa prema svim osumnjičenim za ratne zločine i da se na sve načina nastoji zadržati slika o Srbima kao jednim krivcima za ratne zločine.                        

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE