• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinju "Dani Srpske u Srbiji"

Autor Agencije

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je večeras u Beogradu da je RS jedan od prioriteta spoljne politike Srbije, te da je Srpska u dejtonskim okvirima garant opstanka srpskog naroda.

.


"Republike Srpske ne bi bilo da nije bilo pretnje o istrebljenju srpskog naroda. Govoriti o Republici Srpskoj, a ne poći od činjenice da Srbi imaju pravo da odlučuju o sebi i svojoj sudbini, ne bi bilo moguće", rekao je Vulin novinarima u Beogradu gdje prisustvuje manifestaciji "Dani Srpske u Srbiji".

On je naglasio da upravo stoga predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nikada ne propusti priliku da kaže koliko je uz Republiku Srpsku i koliko je Srbija spremna da pomogne politički, finansijski i na svaki drugi način.

"Republika Srpska može na svaki način da računa na svoju Srbiju, baš kao što Srbija zna da je niko nigde ne voli kao što je vole u Republici Srpskoj", istakao je Vulin,

U Beogradu je intoniranjem himni Republike Srpske i Srbije večeras počela svečanost otvaranja manifestacije "Dani Srpske u Srbiji", kojom će Srpska u narednih sedam dana u 20 gradova i opština Srbije predstaviti svoju privredu, kulturu, nauku, umjetnost i sport.

Svečanosti u Narodnom pozorištu, u organizaciji Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, prisustvuju predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, generalni savjetnik predsjednika Srbije Nikola Selaković, NJegova svetost patrijarh srpski Irinej, kao i brojni ministri Srbije i Srpske.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je povodom otvaranja "Dana Srpske u Srbiji" da je ta manifestacija jedan korak dalje u međusobnom približavanju Srba i znači dodatno unapređenje odnosa.

"`Dani Srpske` jesu jedan korak dalje u međusobnom približavanju, mada se mi nadamo da ovo nisu samo dani, već da smo mi uvek zajedno", rekao je Dačić novinarima u Narodnom pozorištu u Beogradu.

On je naglasio da je to dio svih međusobnih dogovora o unapređenju odnosa, ne samo posredstvom politike, već posredstvom kulture, nauke, prosvjete i svega što simbolizuje jedan naš narod.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE