• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Balkanski fitilj, aviolinija i krađe tablica

Autor mondo.ba

Pročitajte pregled najvažnijih priča u novom MONDO brifingu.

 Balkanski fitilj, aviolinija i krađe tablica Izvor: Vesna Kerkez, mondo.ba

Izvor: Vesna Kerkez, mondo.ba

Kriju detalje leta Geteborg - Banjaluka

"Nezavisne novine" donose nastavak istraživanja o švedskoj turističkoj agenciji "Montefly" za koju je najavljeno da će krajem decembra započeti s redovnim avionskim letovima iz Geteborga do Banjaluke i Podgorice. Kako navodi list, ova agencija nije održala pres-konferenciju, koju su u petak najavili da će održati u Banjaluci u ponedjeljak, a na kojoj su obećali pojasniti nedoumice koje su se pojavile u javnosti u vezi s njihovim kredibilitetom. Kada su ih novinari putem njihove Facebook stranice podsjetili na obećanje koje su dali u petak, dali su broj telefona u Švedskoj, na koji se javila samo automatska sekretarica na švedskom. Nakon što je skinuta mogućnost rezervisanja karata, ona je opet postavljena. Sudeći prema sajtu, povratna karta na relaciji Banjaluka - Geteborg bi iznosila oko 210 evra po osobi u osnovnoj ekonomskoj klasi. Ako biste se odlučili za ekonomsku flexi klasu, povratna karta bi vas stajala oko 300 evra. Karta flexi+ bi vas za istu relaciju koštala nešto više od 400 evra.

Krađa diplomatskih tablica

Isti list bavi se krađom diplomatskih tablica u Sarajevu za koju se sumnja da je djelo bandita koji su se dosjetili načina da izbjegnu policijske kontrole. "Ukradene tablice, lako je zaključiti, lopovi postavljaju na svoja vozila i tako izbjegnu policiju. Dakle, kada saobrćajni olicajac vidi auto sa diplomatskim tablicama, ne zaustavlja ga, tako da lopov ne mora prezati od policije", kaže izvor "Nezavisnih". Zadnja krađa tablica dogodila se turskom atašeu za medije Omeru Četresu sa njegovom mercedesa. Mnogi vjeruju da na meti lopova nisu slučajno vozila osoblja u stranim ambasadama. "Ova pojava poprima zabrinjavajuće razmjere. Sarajevo nije veliki grad i čudi me da policajci ne uspijevaju pronaći ovu bandu", kaže isti sagovornik.

Crne prognoze nekadašnjeg "mirovnjaka" u BiH

Nekadašnji komadant mirovnih snaga UN u BiH, britanski general Majkl Rouz upozorio je britanske lordove na realan rizik da BiH postane propala država. On je rekao da su porast radikalizacije među muslimanima i nespremnost Srba da prihvate jedinstvenu "bosansku naciju" glavni razlozi teške krize u BiH. "Mnogi problemi koje danas imamo nastali su načinom na koji je rat u BiH završen. Izvještaji koje danas imamo govore o porastu ksenofobije, nastavkjajuće korupcije, što konačno predstavlja dokaz da ne postoje standardi upravljanja koje traži EU. Čak posotji rizik da će BiH postati propala zemlja", izjavio je Rouz i istakao da na Balkanu nije važno "ono što vidite na površini, već ono ispod nje".

Univerziteti gube i postojeće studente

"Glas Srpske" u današnjem broju piše o sve većim slučajevima napuštanja studija na univerzitetima u Republici Srpskoj. Prema informcijama ovog lista, u Banjaluci i Istočnom Sarajevu muku muče sa nikad manjim interesovanjem svršenih srednjoškolaca za studijske programe, a u posljenje vrijeme leđa masovno okreću i stariji studenti, pa se tako u 2015/2016 godini indeksa odreklo njih 2.340. Glavni razlozi za napuštnje fakulteta su, kako kažu studenti, loši odnosi između profesora i studenata, ali i odlazak u inostranstvo i razni socijalni i ekonomski problemi.

Beograd pozdravio "orlove"

"Orlovi" su se vratili kući sa Eurobasketa, sa svojim srebrima. Košarkaška reprezentacija Srbije izašla je u ponedeljak uveče na balkon Skupštine beograda i doživela emotivan doček hiljada navijača. Ogroman broj raširenih zastava i fanova ofarbanih lica i odjeće, dočekao je "orlove" posle povratka iz Istanbula, gdje su u nedelju osvojili evropsko srebro. Kako je juče bilo u Beogradu, saznajte OVDJE.

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE