• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zakinuta" direkcija puteva FBiH

Direkcija puteva Federacije BiH u prošloj godini dobila je 634.494 KM manje nego što je joj pripada od registracije motornih vozila.

 "Zakinuta" direkcija puteva FBiH Izvor: MONDO

"Dnevni avaz'' piše, pozivajući se na izvore iz Direkcije, da vozači prilikom registracije osiguravajućim društvima uplaćuju, između ostalog, putarinu, od koje bi 40 odsto trebalo da bude proslijeđeno Direkciji, a ovoj instituciji trebalo bi da pripadne i novac koji vlasnici vozila uplaćuju za službu ''Pomoć - informacije na putevima''.

Međutim, u Direkciji su ustanovili da im u prošloj godini nije proslijeđen njihov dio novca od čak 15.964 uplata za putarinu, zbog čega su oštećeni za 610.942 KM. Novac Direkciji za puteve FBiH nije uplaćen ni od 2 944 uplate za službi '''Pomoć - informacije na putevima''', zbog čega je zabilježen gubitak od 23.552 KM.

List navodi da je Direkcija uputila zahtjev federalnom i kantonalnim MUP-ovima, kao i federalnoj inspekciji da provedu istragu gdje je nestao njihov novac.
U tim dopisima zabilježeno je i nekoliko nelogičnih situacija, kao što je slučaj u Posavskom kantonu, gdje je u Orašju izvršeno ukupno 4 665 uplata na ime putarine za vozila pravnih lica, a samo 22 uplate za vozila građana.

Slična je situacija i u opštinama Odžak i Domaljevac/Šamac. (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE