• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ćulum: Stanje bezbjednosti bolje nego u okruženju

Autori mondo.ba Autori Dragana Božić

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum rekao je danas u Banjaluci da je bezbjednost u tom gradu na zadovoljavajućem nivou, ali da će policija u skladu sa procjenama, pojačati svoj rad.

 Ćulum o bezbjednosti u Banjaluci Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Ćulum je naveo kako u odnosu na gradove u okruženju Banjaluka prema svim parametrima ima dobro stanje kada je bezbjednost u pitanju i naveo da je broj razbojništava u Srpskoj šest na 100.000 stavnovnika, dok se u okruženju i Evropi, u prosjeku, događa 40 razbojništava na 100.000 stavnovnika.

Ćulum je istakao da su statistike pozitivne i kada je riječ o broju ukradenih vozila, kao i broj teških krađa.

"Druga je stvar što neki koriste određene incidente da bi prikazali da je ovde narušena bezbjednosti. Pogledajte šta se dešava u okruženju, koliko je ubistava i kako se stvari događaju. Ovdje se skreće pažnja sa nekih drugih stvari, mnogo opasnijih i rizičnijih za BiH, kao što su terorizam i radikalizacija", rekao je Ćulum.

Iako se, zbog događaja u posljednjih mjesec dana Banjalučani se sve češće pitaju da li žive u sigurnom gradu, mišljenja građana su podijeljena i na našoj anketi. 

Lukač: Stanje bezbjednosti u RS je zadovoljavajuće

Ćulum, ipak, tvrdi da se bezbjednosna situacija ne može cijeniti na osnovu jednog ili dva događaja, te da nikada više neće komentarisati istragu u vezi sa smrću dvadesetjednogodišnjeg Banjalučanina Davida Dragičevića.

"Tužilac će saopštavati sve što bude trebao da saopšti javnosti", rekao je Ćulum.

Dodao je da je prvi obdukcioni nalaz u vezi sa smrću Dragičevića dostavljen Okružnom javnom tužilaštvu.

"Niko to nama ne dostavlja. Ja sam nezvanično rekao da bi drugi obdukcioni nalaz trebao da bude dostavljen porodici. I on će na kraju vjerovatno završiti u Tužilaštvu. Tužilac vodi kompletnu istragu i ima tim naših inspektora koji rade na tome. U kontaktu sam sa tužiocem i rekao sam da ću, ako treba, dati i 500 policajaca na raspolaganje da se ovaj slučaj do kraja rasvijetli", poručio je Ćulum.

Kada je riječ o kući u kojoj se u večeri nestanka Dragičevića, po tvrdnjama policije dogodila pljačka, a ukradeni predmeti kasnije pronađeni kod Dragičeviča, Ćulum je rekao da ne zna da li se David poznavao sa vlasnicima kuće.

"Vlasnici su do sada saslušani najmanje tri puta i izvršeno je njihovo fotografisanje. Nemam informacije da li su u toj kući pronađeni otisci Dragičevića", naveo je Ćulum.

Kada je riječ o nedavno ispaljenom projektilu iz ručnog raketnog bacača zolja na poslovnu zgradu koncerna "Agram", Ćulum je rekao da je istraga u toku i da za sada ništa ne ukazuje da je riječ o terorističkom aktu.

Još iz INFO

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RS

Joj jest' nama super...

J A

Na teroristicki napad nije niko ni pomislio , pa svaki idiot u gradu zna da je direktor HERCA visoko pozicioniran sponzor SNSD-a

How yes no

Ma da, ma da

Cicas

Hahahaha koji dobar vic......

MONDO REPORTAŽE