• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH 2013. preuzima kontrolu nad svojim nebom?

Bosna i Hercegovina će najkasnije do 2013. godine preuzeti kontrolu nad svojim vazdušnim prostorom, kažu u Direkciji za civilno vazduhoplovstvo BiH.

 BiH 2013. preuzima kontrolu nad svojim nebom? Izvor: MONDO

Marinko Simunović, direktor Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH, podsjeća da taj posao sada obavljaju agencije za pružanje usluga kontrole letenja Srbije i Crne gore (SMATSA) i Hrvatska kontrola vazdušnog saobraćaja (CCL).

Simunović je na koferenciji za novinare povodom 7. decembra, Međunarodnog dana civilnog vazduhoplovstva, naglasio da su aktivnosti u okviru Projekta upravljanja vazdušnim saobraćajem u BiH u velikoj mjeri realizovane i da će Agencija za pružanje usluga u vazdušnom saobraćaju BiH uskoro preuzeti kontrolu vazdušnog prostora.

Za realizaciju projekta BHATM Evropska banka odobrila je 16,7 miliona evra kredita. Projekat je pokrenulo nadležno Ministarstvo komunikacija i saobraćaja, a usvojio ga je Savjet ministara.

Realizacija projekta odvija se kroz sedam radnih paketa - organizacija vazdušnog prostora, oblasna i terminalna kontrola vazdušnog saobraćaja, služba vazduhoplovnog informisanja, meteorološki servis, razvoj i upravljanje ljudskim resursima, komunikacije i radarsko pokrivanje.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE