• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Folksvagen "miljama udaljen" od investicija u Srbiji

Vodeći nemački proizvođač automobila, Folksvagen još nije ni blizu odluke o tome da li će i kada poslovno da se angažuje u Srbiji.

 Folksvagen "miljama udaljen" od investicija u Srbiji Izvor: MONDO

Na pitanje agencije Beta da li postoje planovi o investicijama u Srbiji, portparol VW Kristof Adomat je rekao da je ova kompanije "miljama udaljena od ovakve odluke".

Adomat je potvrdio da je delegacija koncerna nedavno boravila u Srbiji i informisala se o stanju u privrredi i društvu. Ali, kako je dodao, posle toga nisu usledili nikakvi dalji koraci.

Od početka predizborne kampanje u Srbiji su kako stranački prvaci, tako i lokalni političari nagoveštavali da je i Folksvagen među firmama koje će već uskoro investirati u budućnost automobilske industrije Srbije.

Iako portparol Folksvagena o tome nije govorio, nemački ekonomski analitičari ocenjuju da je investiciona uzdržanost nemačke privrede vezana za neizvesnu situaciju oko parlamentarnih izbora koji će se održati u nedelju.

Šef Odbora nemačke privrede za istok Oliver Vik u izjavi za Betu nije izričito odgovorio na pitanje da li nemačke firme postaju uzdržanije, u strahu da bi na izborima mogle da pobede radikalne nacionalističke snage i Srbiju počnu da udaljavaju i od evropskih privrednih tokova.

"Teško da se može sada predvideti kako će se ishod izbora u Srbiji odraziti na angažman nemačke privrede. U svakom slučaju, nemačka privreda je uvek podržavala evropske integracione proces i sa tim povezane reforme u Srbiji", rekao je Vik.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE