• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evropska banka ulaže u Srbiju 260 miliona evra

Evropska banka za obnovu i razvoj planira da u ovoj godini u Srbiji uloži izmedju 220 i 260 miliona evra, izjavio predsednik Žan Lemijer

 Evropska banka ulaže u Srbiju 260 miliona evra Izvor: MONDO

U intervjuu za specijalizovani godišnji magazin za bankarstvo Promani (Promoney) on je rekao da prioriteti EBRD-a u Srbiji obuhvataju ulaganje u infrastrukturu, finansijski sektor, energetiku, komunalnu infrastrukturu i poljoprivredno-industrijski kompleks.

Prema rečima Lemijera, EBRD je spremna da i da podrži strane grinfild investicije i da obezbedi finansiranje razvoja malih i srednjih preduzeća u Srbiji.

"Da bi i dalje privlačila investitore Srbija mora da nastavi privatizaciju, razvoj infrastrukture i jačanje finansijskog sektora. Nastavak ekonomskog rasta, politička stabilnost i reforme poslovnog okruženja biće od ključnog značaja za to", ocenio je on.

EBRD je od 2001. godine investrirala 1,3 milijarde evra u 77 projekata u Srbiji, naglasio je precizirajući da je samo prošle godine uloženo 326 milliona evra.

Lemijer je u intervjuu pred Godišnju skupštinu EBRD, koja će biti održana 18. i 19. maja u Kijevu, naveo da je od ukupnog iznosa investicija EBRD u Srbiji 551 milion evra uloženo u infrastrukturu, 344 miliona u poslovni sektor, 308 milliona u finansijski sektor i 172 milliona u energetski sektor.

Predsednik banke je dodao da je EBRD je nedavno potpisala više uspešnih projekata u Srbiji koji uključuju i kredit od 80 miliona evra za završetak obilaznice oko Beograda i dva susedna puta, kredite od 10 million evra Nektaru, od 45 miliona Viktorija grupi i 10 miliona Privrednoj banci "Beograd".

Promani je specijalizovani godišnji magazin za bankarstvo, finansije i investicije u Srbiji koji izlazi na srpskom i engleskom jeziku i treći put za redom jedini časopis iz Srbije koji je informativni i medijski partner Godišnje skupštine i Biznis foruma EBRD.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE