• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Proizvođači zbrajaju štete nakon olujnog nevremena: "U ovom momentu nije moguće saopštiti racionalno rješenje"

Autor Dušan Volaš

Olujno nevrijeme, koje je zahvatilo Srpsku, pričinilo je veliku štetu poljoprivredi i na privrednim objektima, naročito u blizini rijeke Save u Posavini, u Bijeljini i Lijevče Polju, rekao je Srni predsjednik Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača Stojan Marinković

 Štete od olujnog nevremena Izvor: Gradska uprava Bijeljina

Marinković je naveo da će stručne komisije utvrditi koje je sve probleme izazvalo nevrijeme i visinu štete, te će se onda vidjeti na koji način se mogu ublažiti posljedice.

"Jasno nam je da ih ne možemo eliminisati totalno, ali pokušaćemo da sa resornim ministarstvom pronađemo neko rješenje da bi poljoprivrednici što prije počeli normalnu proizvodnju onoga šta je preostalo, kao i da se saniraju objekti za dalju upotrebu", rekao je Marinković, te dodao da u ovom momentu nije moguće saopštiti racionalno rješenje.

Prema njegovim riječima, očekuje se snažnija podrška lokalnih zajednica koje se moraju uključiti u popis i sanaciju nastale štete da bi pružile adekvatnu pomoć u prevazilaženju posljedica.

Republiku Srpsku i region je proteklih dana u više navrata pogodilo olujno nevrijeme koje je pričinilo materijalnu štetu na objektima.

(Mondo/Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RS

Koliko god ovo zvucalo kao teorija zavjere mislim da sve se desava namjerno i ciljano. Ubijaju nam stoku africkim virusom i brucelozom a vjestackim nevremenom nam ubijaju ljetinu. Zima i naredna godina ce biti skupe i gladne a da ne govorim da cemo sve sto jedemo morati uvoziti. Vjerujte danas se nista ne desava slucajno. Dok mi pricamo negdje u svijetu stoje prasici u hladnjacama iz 45te koji cekaju da se prodaju i zito koje je ozraceno uranijumom ili mrtvim GMO. U svakom sl cekaju nas teska vremena mozda i naj teza do sad.

MONDO REPORTAŽE