• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jeftinije gorivo od subote?

Ministarstvo energetike uskoro će doneti odluku o mogućem pojeftinjenju naftnih derivata.

 Jeftinije gorivo od subote? Izvor: MONDO

Ministarstvo rudarstva i energetike napraviće u četvrtak presek cena nafte na svetskom tržištu i kretanja kursa dolara, pa bi eventualne nove cene goriva u Srbiji mogle da se primenjuju od subote, rečeno je u tom ministarstvu.

S obzirom na to kakvo je kretanje cena nafte na svetskom tržištu očekuje se da će gorivo na benzinskim pumpama u Srbiji pojeftiniti.

Uredbom o formiranju osnovne cene derivata predviđeno je da se domaće cene goriva na 15 dana usklađuju sa cenom nafte na svetskom tržištu i kursom američkog dolara ukoliko se ukupna cena nafte promenila za 1,5 odsto, bez obzira na to da li se radi o povećanju ili smanjenju cene.

Ukoliko je cena nafte promenjena Ministarstvo rudarstva i energetike šalje zahtev Ministarstvu trgovine i Ministarstvu finansija za primenu novog cenovnika.

Tek po dobijanju saglasnosti iz ova dva ministarstva i objavljivanju novog cenovnika u "Službenom glasniku", ispunjeni su svi uslovi da se gorivo prodaje po novim cenama.

Poslednja promena cena goriva izvršena je 16. januara kada je gorivo poskupelo za 6,58 odsto, odnosno u proseku za oko 3,5 dinara po litru.

Cena motornog benzina (MB) i bezolovnog motornog benzina (BMB) od 95 oktana je 94,66 dinara za litar, dok se dizel D-2 prodaje za 81,57 dinara po litru.

Evrodizel se prodaje za 89,14 dinara za litar, a Eko 3 dizel za 85,08 dinara.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE