• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Podela akcija - dan drugi

Za dobijanje besplatnih akcija na šalterima "Pošte Srbije" od kada su danas otvoreni do 10.40 sati se prijavilo 36.196 građana.

 Podela akcija - dan drugi Izvor: MONDO

Intenzitet prijavljivanja je nešto veći nego u ponedeljak, posebno u Vojvodini, rečeno je u "Poštama Srbije".

I dalje se najveći broj građana prijavljuje u centru Beograda, a najmanje u Prištini.

Tokom prethodnog dana za besplatne akcije prijavilo se 88.369 građana i otvoreno je 43.391 dinarskih računa onim građanima koji ih do sada nisu imali. Najveći broj računa otvoren je u Valjevu.

Najveći broj građana za besplatne akcije se prijavio na području Beograda - 26.800, a samo u centru glavnog grada 11.187 građana.
Na Kosovu i Metohiji juče se za akcije prijavilo 348 građana.

U preduzeću "Pošta Srbije" ističu da se prijavljivanje građana obavlja bez problema i gužvi na šalterima.

Oko četiri miliona građana moći će da se prijavi za podelu akcija do 31. jula. Građani se prijavljuju na posebnim, vidno obeleženim šalterima Pošte, kojih ima više od 600, a u slučaju gužvi, i svi ostali šalteri u poštama preuzimaće taj posao jer su za to osposobljeni.

Građani se za besplatne akcije prijavljuju uz ličnu kartu i karticu tekućeg računa. U slučaju da građanin nema tekući račun, "Pošta" mu odmah na istom šalteru dodeljuje broj računa.

Na šalterima pošta građani potpisuju zahtev za besplatne akcije u dva primerka, od kojih će jedan biti upućen u Agenciju za privatizaciju, a drugi ostaje podnosiocu zahteva i ubuduće će sva obaveštenja dobijati na kućnu adresu.

Agencija za privatizaciju će, posle provere podataka, najkasnije do kraja godine građane napismeno obaveštavati da li imaju pravo na besplatne akcije.

Građani će u podjednakoj vrednosti dobiti akcije šest javnih prduzeća - Naftne industrije Srbije, Elektroprivrede Srbije, Telekoma "Srbija", Jat ervejza, Aerodroma "Nikola Tesla" i "Galenike", ali njima neće moći da trguju dok se ta preduzeća ne privatizuju.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE