• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bubalo i Ilić: Gde su pare iz budžeta?

Ministri za trgovinu i infrastrukturu Srbije Predrag Bubalo i Velimir Ilić zatražili su informacije o stanju u državnom budžetu.

 Bubalo i Ilić: Gde su pare iz budžeta? Izvor: MONDO

Ministri za trgovinu i infrastrukturu Srbije Predrag Bubalo i Velimir Ilić zatražili su danas informacije o stanju u državnom budžetu i ukazali da su zabrinuti zbog načina na koji se troši novac iz državne kase.

"Tražimo kao ministri i kao građani Srbije precizne podatake o tome kako se troši svaki dinar u budžetu", rekao je Bubalo na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

On je dodao da je u vreme kad je sadašnja vlada formirana, na računu budžeta bilo tri milijarde evra, a da sada ministar finansija Mirko Cvetković tvrdi da je ostalo samo 100 miliona evra.

"Nemamo informacije da li je budžet dobro isplaniran, da li su manji prihodi nego što je bilo planirano ili je problem što se budžet suviše oslanjao na prihode od privatizacije ili privatizacija nije bila dobro isplanirana", rekao je Bubalo.

Budžetski manjak, prema njegovim rečima, nije mogao nastati zbog povećanih troškova za Kosovo.

"Sve što je vezano za Kosovo je isplanirano u redovnom budžetu, a sve što bi bilo preko tog plana moglo bi se rešiti rebalansom budžeta u drugoj polovini godine, posle formiranja nove vlade", ocenio je Bubalo.

Ministar za infrastrukturu Velimir Ilić je rekao da su poništeni međunarodni tenderi za izgradnju nekih saobraćajnica jer za te troškove nema novca u Nacionalnom investicionom planu (NIP).

"Nestala su sredstva za Koridor 10 i za obilaznicu oko Beograda", naveo je Ilić i dodao da je u 2008. godini u putnoj infrastrukturi urađeno deset puta manje nego u 2007. godini.

Novac i budžeta i NIP-a je, kako je rekao, trošen "nenamenski, za izbore, i prelivan je raznim dogovorima".

On je ocenio da su važni infrastrukturni projekti mogli da se finansiraju novcem od prodaje Robnih kuća "Beograd" i licence za trećeg mobilnog operatora.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE