• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ove godine privatizacija tri državne banke

Ministar finansija najavio je početak privatizacije tri državne banke u 2008. godini.

 Ove godine privatizacija tri državne banke Izvor: MONDO

Ministar finansija Mirko Cvetković najavio je da će u ovoj godini otpočeti proces privatizacije putem tendera Privredne banke iz Pančeva, Kredi banke iz Kragujevca i Srpske banke iz Beograda.

Cvetković je, na konferenciji za novinare, precizirao da se odustalo od spajanja Srpske banke i Poštanske štedionice jer je procenjeno da će za Poštansku biti bolje da udeo u njenom kapitalu bude ustupljen profesionalnim investitorima, odnosno Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD) ili nekoj drugoj većoj finansijskoj instituciji.

Komentarišući pad akcija Kredi banke na Beogradskoj berzi, ministar finansija je ocenio da to nije u direktnoj korelaciji sa namerom države da proda tu banku, već da je pad karakterističan i za druge akcije koje se kotiraju na berzi.

Cvetković je potvrdio da je novac od prodaje DDOR-a (220 miliona evra) uplaćen na zajednički račun akcionara DDOR, ali da još uvek nije stigao u budžet, jer je potrebno da se podeli i distribuira i ostalima koji su učestvovali u 83 odsto prodatog kapitala te firme. Prema njegovim rečima, trebalo bi da u prvoj tranši država dobije 66 miliona evra, dok 20 odsto uplaćenog iznosa, kako je to predviđeno Ugovorom sa italijanskom osiguravajućom kućom Fondijarijom, ostaje deponovano na računu.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE