• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ponovo poskupljuje gorivo?

Ministarstvo finansija u ponedeljak odlučuje da li će cena motornih benzina biti povećana za 2,65 dinara, a dizela za 3,1 dinar po litru

 Ponovo poskupljuje gorivo? Izvor: MONDO

Ministarstvo finansija će se u ponedeljak izjasniti o predlogu za poskupljenje goriva, kojim je predviđeno da se cena motornih benzina poveća za 2,65 dinara, a dizela za 3,1 dinar po litru, rečeno je Tanjugu u tom ministarstvu.

Ministarstvo rudarstva i energetike je 16. juna ministarstvima finansija i trgovine uputilo zahtev za usklađivanje cene goriva, a Ministarstvo finansija ima zakonski rok od sedam dana da ga razmotri.

Cena motornog benzina (MB) i bezolovnog motornog benzina (BMB) od 95 oktana trebalo bi, prema tom zahtevu, da bude povećana za 2,65 dinara - na 110,7 dinara po litru.

Cena dizela D-2 trebalo bi da bude povećana za 2,81 dinara - na 97 dinara po litru, eko 3 dizela za 2,99 dinara - na 101,33 dinara po litru, a evro dizela za 3,2 dinara - na 106,39 dinara po litru.

Ulje za loženje trebalo bi da poskupi za 3,57 dinara - na 93,11 dinara za litar.

Uredbom o formiranju osnovne cene derivata predviđeno je da se domaće cene goriva na 15 dana usklađuju sa cenom nafte na svetskom tržištu i kursom američkog dolara, ukoliko se ukupna cena nafte promenila za 1,5 odsto.

Ako je cena nafte promenjena, Ministarstvo rudarstva i energetike šalje zahtev ministarstvima trgovine i finansija za primenu novog cenovnika.

Tek po dobijanju saglasnosti ova dva ministarstva i objavljivanju novog cenovnika u "Službenom glasniku", ispunjeni su svi uslovi da se gorivo prodaje po novim cenama.

Poslednji put, gorivo u Srbiji poskupelo je 30. maja, tako što su motorni benzini poskupeli za 6,86 dinara, a dizel goriva za 8,03 dinara po litru.


(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE