• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Inspektor: Slučaj drumske mafije nije završen

Inspektor Saša Živanović izjavio je u sredu pred Specijalnim sudom da slučaj takozvane drumske mafije za policiju nije završen.

 Inspektor: Slučaj drumske mafije nije završen Izvor: MONDO

"Imamo još neka operativna saznanja i za nas taj predmet još nije završen", rekao je Živanović u nastavku suđenja organizovanoj kriminalnoj grupi, optuženoj da je nelegalnom naplatom putarine oštetila državu za 6,5 miliona evra.

Živanović, koji je šef Odseka kriminalističke policije za suzbijanje privrednog kriminala u oblasti finansija, odbacio je kao netačne navode svedoka Miodraga Jovanovića da mu je u policiji traženo da uskladi iskaz sa podacima sa kojima je MUP raspolagao.

Živanović je rekao da je Miodrag Jovanović, inače bivši zamenik šefa kontrole u Putevima Srbije, saslušan u policiji jula 2006. godine na sopstvenu inicijativu.

Jovanović je, kako su preneli mediji, tada detaljno opisao način rada kriminalne grupe, a kao šefa je označio bivšeg finansijskog direktora Puteva Srbije Miloša Nedeljkovića.

Miloš Nedeljković nije optužen i nije poznato gde se nalazi, a njegov brat Zoran Nedeljković izvršio je samoubistvo u pritvoru.

Jovanović je u međuvremenu, svedočeći na suđenju negirao da je u policiji ispričao kako je grupa nelegalno radila. Naveo je da je jula 2006. godine pozvan u policiju, gde su mu predočeni neki podaci i od njega traženo da svoj iskaz usaglasi sa tim podacima, a da će mu u suprotnom biti određen pritvor.

"To nije tačno. Jovanović je došao i rekao šta zna, a ja sam ga, posle konsultacije sa tužiocem, pozvao da dođe u zgradu MUP-a u Kneza Miloša, pošto je sam rekao da hoće da tu da iskaz, a ne u Putevima Srbije, i tom saslušanju je prisustvovao i tužilac", rekao je Živanović, koji je jedan od 100 inspektora koji su radili na otkrivanju te grupe.

Jovanović je u iskazu u policiji, koji je negirao na suđenju, ispričao da mu je optuženi Milan Jovetić rekao da su u nelegalnoj naplati učestovali i Zoran Nedeljković i Miroslav Klopanović, ali nije naveo koja su bila njihova zaduženja u grupi i da se u preduzeću pričalo kako je njihova uloga da zastrašuju inkasante i održavaju disciplinu.

Jovetićev branilac Aleksandar Popović zatražio je da taj zapisnik bude izuzet iz spisa jer je Jovanovićev iskaz dat na nezakonit način. O zahtevu će sud naknadno odlučiti.

Predsednik sudskog veća Specijalnog suda Vladimir Vučinić je u nastavku suđenja pročitao iskaze Zorana Nedeljkovića u policiji i pred istražnim sudijom tog suda Vučkom Mirčićem.

Nedeljković je u tim iskazima naveo da poseduje dva stana na Novom Beogradu i šest automobila, od kojih su se neki vodili na njegovo rent a kar preduzeće.

Rekao je i da je zapisnike sa naplatnih rampi o naplati putarine, koje je policija pronašla u njegovom stanu, zaboravio Jovetić, sa kojim se družio.

Nedeljković je još rekao da je u Putevima Srbije kao kontrolor radio do 2002. godine, kada je dobio otkaz, a da je kasnije bio u kontaktu sa Jovetićem i svojim bratom Milošem Nedeljkovićem.

"Dobio sam pedalu iz firme kada sam sa novcem u džepu uhvatio tri momka iz Surčina koji su radili na naplatnim rampama. Oni su dobili otkaz, ja mesec dana posle njih, a moj šef je rekao da sam budala", rekao je u svom iskazu Zoran Nedeljković.

Grupa je optužena da je od sredine 2004. godine do polovine 2006. godine oštetila državu za 6,5 miliona evra izdavanjem falsifikovanih priznanica i duplih kartica za naplatu putarine na naplatnim rampama na auto putu Beograd - Niš.

Kao organizatori grupe od 53 optuženih označeni su Milan Jovetić, Živojin Đorđević i Goran Stojanović.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE