• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rodoljub Drašković kupio hrvatski Euro fud markt

Rodoljub Drašković kupio je hrvatsku konditorsku firmu Euro fud markt iz Siska za 20 miliona evra.

 Rodoljub Drašković kupio hrvatski Euro fud markt Izvor: MONDO

Vlasnik srpske kompanije Svislajon Takovo Rodoljub Drašković kupio je hrvatsku konditorsku firmu Euro fud markt iz Siska za 20 miliona evra, objavio je beogradski ekonomski dnevnik Biznis.

Drašković je listu Biznis kazao da preko te hrvatske firme, koja se bavi preradom voća i povrća i proizvodnjom biskvita, namerava da ojača poziciju Svislajona u Hrvatskoj, koji je već prisutan na tom tržištu preko trgovinskog lanca Konzum.

"Kupovina Euro fud markta biće dobra prilika za razvoj brendova Svislajona i proizvodnju raznih proizvoda tog koncerna", kazao je on.

Drašković je precizirao da je u 20 miliona evra kupoprodajne cenu za kompaniju iz Siska uključeno i 10 miliona evra investicija do kraja 2008. godine.

Kompanija Euro fud markt osnovana je 2001. godine i bavi se uvozom konditorskih proizvoda i proizvodnjom hrvatske verzije "jafa biskvita".

Proizvođnju biskvita po originalnoj engleskoj recepturi Euro fud markt je počeo pre dve godine u fabrici u Sisku u koju je investirao pet miliona evra.

Biznis je naveo da su makedonske vlasti poništile prodaju konditorske firme Agroplod Draškovićevom Svislajonu sa obrazloženjem da je taj posao pre dve godine sklopljen na štetu makedonske države.

Drašković je to negirao navodeći da prilikom kupovine Agroploda iz nije bilo nikakvih problema i da je ispunio sve obaveze iz tenderskog ugovora.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE