• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na pijacama falsifikovani "Eurokrem"

Na tržištu Srbije u poslednjih nekoliko sedmica pojavio se falsifikat "Eurokrema", a pronađeni uzorci mikrobiloški su neispravni

 Na pijacama falsifikovani "Eurokrem" Izvor: MONDO

Na tržištu Srbije u poslednjih nekoliko sedmica pojavio se falsifikat "Eurokrema", a pronađeni uzorci mikrobiloški su neispravni, pa njegovo konzumiranje može izazvati neželjene posledice, saopštio je koncern "Svislajn Takovo" .

Pronađeni uzorci bili su pakovani u plastičnim kanticama od jednog kilograma, a oblik i dizajn falsifikata ne odgovara pravom „Eurokremu".

Falsifikovani "Eurokrem" proizveden je u privatnom pogonu u okolini Beograda koji "nije ni blizu standardima", kaže se u saopštenju.

Falsifikat se najčešće koristi kao prilog u palačinkarnicama i pekarama, a po znatno nižoj ceni od regularne, prodaje se i na pijacama, „buvljacima", uličnim tezgama, manjim samostalnim trgovinskim radnjama, koji se tim proizvodom snabdevaju van regularnih trgovačkih kanala.

Kako je saopšteno, veliki broj otkrivenih uzoraka pronađen je u ugostiteljskim objektima na Adi koji se bave ovom delatnošću, na pijacama na Banjici u Beogradu, u Mladenovcu i Novom Pazaru, a povremeno i na drugim pijacama u zemlji.

Pored toga što je proizveden od mikrobiološki zagađenih sirovina, što su utvrdile akreditovane mikrobiološke laboratorije tog koncerna, uzorak je pakovan u neadekvatnoj ambalaži, suprotno odredbama proizvodnje prehrambenih proizvoda.

Koncern apeluje na sve potrošače da ne kupuju proizvode na nezakonitim mestima i ne konzumiraju proizvod u ugostiteljskim objektima koji koriste falsifkovan proizvod, a posebno na roditelje, da povedu računa o mestima na kojima uzimaju hranu za svoju decu, jer je taj proizvod u najvećem procentu konzumira mlađa populacija stanovništva.

"Svislajn Takovo", kao vlasnik te robne marke i žiga, njegov proizvođač i distributer, nastaviće da se bori svim zakonski raspoloživim sredstvima protiv toga.

Svi prodavci, ugostitelji i korisnici koji se snabdevaju robom van tržišnih tokova, a falsifikovan proizvod u toku istražnog postupka bude pronađen u njihovom objektu ili prodajnom mestu - snosiće sve zakonske posledice, kaže se u saopštenju.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE