• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pop pevač pokrenuo stečaj "Azotare"

Pop pevač Džimi Barka tužio "Azotaru" i pokrenuo stečaj jer mu duguje novac.

 Pop pevač pokrenuo stečaj "Azotare"  Izvor: MONDO

Pop pevač Srđan Gligorijević, zvani Džimi Barka, tužio je pančevačku fabriku veštačog đubriva, jer mu nije isplaćen obećan novac za organizovanje muzičkog festivala.

Prema pisanju "Politike", Agencija za poslovne aktivnosti i organizaciju art i medija projekata "Pan mjuzik star", čiji je direktor Srđan Gligorijević, pevač, u muzičkim krugovima poznat pod pseudonimom Džimi Barka, podnela je zahtev pančevačkom Trgovinskom sudu za predstečajni postupak "Azotare".

Advokat Džimija Barke navodi u podnesku sudu da je marta ove godine sa "Azotarom” potpisan ugovor o sponzorstvu, vredan dva miliona dinara. "Azotara” se obavezala da će u četiri rate platiti navedenu sumu, namenjenu održavanju muzičkog festivala. Agenciji Džimija Barke plaćeno je samo 500.000, a onda su uplate prestale, iako je poslednja rata trebalo da "legne" juna. Tako je Džimi Barka odlučio da traži stečaj svog donatora, što je svakako unikum u sudskoj praksi, mada je sve formalno pravno moguće.

Rukovodstvo "Azotare", ali i štrajkački odbor, bili su potpuno iznenađeni kada je prošle nedelje od pančevačkog trgovinskog suda stiglo rešenje o pokretanju predstečajnog postupka jer je potpisnik predloga za pokretanje postupka firma koja nije na spisku poslovnih partnera "Azotare".

Iako je "Srbijagas” isključila "Azotari” gas još 21. aprila zbog dugovanja od 600 miliona dinara, a više stotina miliona duguje i Elektroprivredi, posle čega je blokiran i račun "Azotare", niko od velikih poverilaca nije pokrenuo stečajni postupak.

Ali jeste Džimi Barka, vlasnik hita "Sajber kurajber".

Da stvar bude još interesantnija njegov advokat je ojačao predlog za pokretanje stečajnog postupka preciznim navođenjem mnogih drugih dugovanja "Azotare", koja nisu u vezi sa ovom agencijom.

"Politika" navodi da je očigledno da su Džimi Barka i njegov advokat raspolagali kompletnom dokumentacijom o dugovanjima "Azotare", jer su priložili kopije knjigovodstvenih kartica i citirali brojeve konta.

Rukovodstvo fabrike optužuje štrajkače da su oni dostavili poverljivu dokumentaciju Džimiju Barki.

Predsednik štrajkačkog odbora Zoran Abramović kaže da je istina da poznaje pevača, da ga je stvarno uputio gde da se obrati za sredstva, ali da između njega i Džimija Barke ne postoji nikakva urota protiv "Azotare”.

Džimi Barka je dao izjavu u kojoj tvrdi da za štrajk nije ni znao, a zahtev za pokretanje "prethodnog stečajnog postupka” podneo je da bi naplatio ono što mu je obećano.

Ročište po tužbi Džimija Barke zakazano je za 16. jul.

(www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE