• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od 1. avgusta obnova Pančevačkog mosta

Krajnje je vreme za obnovu Pančevačkog mosta, upozoravaju stručnjaci.

 Od 1. avgusta obnova Pančevačkog mosta  Izvor: MONDO

Generalni direktor saobraćajnog instituta CIP Milutin Ignjatović najavio je da bi od 1. avgusta trebalo da počne rekonstrukcija čeličnih sanduka na konstrukciji Pančevačkog mosta.

Na konferenciji za novinare u Železnici Srbije Ignjatović je rekao da se sa rekonstrukcijom Pančevačkog mosta mnogo kasni i dodao da je pitanje do kada će most biti bezbedan za saobraćaj.

"Ukoliko do kraja godine ne počne rekonstrukcija čitavog mosta CIP će morati da kaže da stanje korozije na mostu nije kao ono u studiji koju je institut uradio i predao pre dve godine", naglasio je on.

Ignjatović je ocenio da je korozija je napredovala. "Ne može čovek da se igra sa takvim objektom i moraće da se radi novo snimanje stanja", dodao je.

Radove na zameni čeličnih sanduka, koji se nalaze u delu konstrukcije mosta iznad Dunava, obaviće austrijska građevinska kompanije Alpina, navode beogradski mediji.

Prema ranijima najavama, kompletna rekonsktukcija Pančevačkog mosta trebalo bi da košta oko tri miljarde dinara, od kojih će 1,6 milijardi dinara biti obezbeđeno iz Nacionalnog investicionog plana, dok će iz budžeta Beograda i Pančeva biti obezbeđeno 1,2 milijarde, odnosno 200 miliona dinara.

Pančevački most je sagrađen 1935. godina, ali je srušen u bombardovanju tokom Drugog svetskog rata, a zatim je ponovo izgrađen 1946. godine. Prema rečima stručnjaka, od puštanja tog mosta u saobraćaj na njemu nije bilo ozbiljnijih radova na održavanju.

Prema ranijim preocenama radovi na sanaciji mosta potrajaće nešto manje od dve godine.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE