• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počela rekonstrukcija Pančevačkog mosta

Dugo očekivana rekonstrukcija Pančevačkog mosta je počela, a do kraja godine radovi neće uticati na obavljanje saobraćaja na mostu

 Počela rekonstrukcija Pančevačkog mosta Izvor: MONDO

Dugo očekivana rekonstrukcija Pančevačkog mosta je počela, a do kraja godine radovi neće uticati na obavljanje saobraćaja na mostu, izjavio je predstavnik Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Nenad Bajić.

On je rekao Tanjugu da je prošle sedmice zaključen ugovor s konzorcijumom "Alpina", koji je izabran na tenderu za izvođača radova i da je u ponedeljak počela priprema gradišta i sanacija glavnih nosača stubova mosta.

Bajić je objasnio da će nosači stubova biti zaštićeni od korozije, što je cilj prve faze radova koji će trajati do kraja godine.

Više puta je odlagana rekonstrukcija jedinog beogradskog mosta koji povezuje Beograd i južni Banat preko Dunava - tender za izvođača radova objavljen je u martu, a predviđeno je bilo da radovi počnu u prvoj polovini juna.

Pančevački most podignut je 1935. godine i posle rušenja u Drugom svetskom ratu obnovljen 1946, a prema nekim procenama, preko njega svakodnevno prelazi više od 100.000 vozila.

Komisija za zaštitu prava ponuđača Republičke uprave za javne nabavke početkom meseca odbila je žalbu drugoplasirane firme na tenderu "Goša - montaža".

Prema Bajićevim rečima, Direkcija priprema dokumentaciju za raspisivanje novog tendera za izvođača druge faze radova, koji će trajati godinu i po dana i koji će obuhvati rekonstrukciju saobraćajnica na mostu i pristupnih puteva.

Direkcija za građevinsko zemljište učestvovaće u obnovi sa 600 miliona dinara, dok će iz gradske kase biti obezbeđeno 1,2 milijarde dinara.

Najviše novca biće izdvojeno iz Nacionalnog investicionog plana - 1,6 milijardi dinara, opština Pančevo izdvojiće 200 miliona dinara.

Projekat rekonstrukcije Pančevačkog mosta izradio je saobraćajni Institut CIP.

(www.mtsmondo.com/Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE