• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mrkonjić: Deonica puta oko Beograda do 15.oktobra

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić izjavio je da će deonica projekta obilaznice oko Beograda biti završena do 15. oktobra.

 Mrkonjić: Deonica puta oko Beograda do 15.oktobra Izvor: MONDO

Obilaznica je duga 47 kilometara, a deo čiji su radovi u toku je 7,7 kilometara.

Prilikom obilaska radova na deonici obilaznice, Mrkonjić je naglasio da će svi projekti koji su planirani biti završeni zahvaljujući podršci države i osnivanju Nacionalnog saveta za infrastrukturu. On je kazao da je država odlučna da posebnu pažnju posveti izgradnji infrastrukture, a to je izričito potvrdio i predsednik Srbije Boris Tadić na sednici Nacionalnog saveta za infrastrukturu.

Mrkonjić je ocenio da je formiranjem tog Saveta potvrđeno opredeljenje države da se da veći značaj bržoj izgradnji infrastrukture. "Saobraćaj je samo deo tog velikog projekta, a tu su i energetika, kapitalne investicije, kao i građevina i prostorno planiranje", precizirao je Mrkonjić. On je istakao da je država obezbedila uslove da se radi i gradi i da je za realizaciju tih poslova izdvojena suma između četiri i po i pet milijardi evra.

Mrkonjić je obisao gradilište sa saradnicima i izvođačima radova koji su upoznali ministra sa dinamikom izvođenja radova. On je tom prilikom direktorima i šefovima gradilišta uručio radne "zaštitne šlemove" i majce, poručivši da im do završetka radova to bude "radni i paradni" deo garderobe.

Generalni direktor "Mostogradnje" Branko Knežević rekao je da se obilaznica sa autoputa Beograd-Zagreb isključuje kod Dobanovaca, prelazi most preko reke Save, zatim pored Orlovače izlazi na Bubanj potok.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE