• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mardok razmišlja da proda srpski "Foks"

"News Corp", vlasništvo slavnog Ruperta Mardoka, razmišlja da proda svoje televizije u Letoniji (LNT), Srbiji (TV Foks) i Bugarskoj (TV 5).

 Mardok razmišlja da proda srpski "Foks" Izvor: MONDO

Kako je prenela agencija Rojters, pozivajući se na izvor iz "News Corpa", unajmljena je američka bankarska kompanija "Lehman Brothers" koja se bavi investicijama i procenama vrednosti, kako bi procenila strateške opcije za prodaju ove tri istočnoevropske televizije.

Mardok nije hteo da komentariše ove tvrdnje, a nije se oglasila ni kompanija "Lehman Brothers".

Za ove televizije ima više zainteresovanih kupaca u regionu, a zvanični pregovori još nisu počeli. Nijedna od tri pomenute televizije, uključujući i srpski ogranak "Foksa", „nije poslovala loše, ali su se pojavili kupci, te je unajmljena kompanija za procenu vrednosti, naveo je izvor Rojtersa.

"Nemamo nikakvih informacija o eventualnoj prodaji televizije, tako da nemamo komentar na informacije koje su se pojavile u nekim stranim medijima", rekli su za "Blic" u pres službi "Foksa".

U Republičku radiodifuznu agenciju nije stigao nikakav zahtev za promenu vlasničke strukture TV "Foks", rekla je Jelena Kolo, načelnik Službe za odnose sa medjima RRA. Po Zakonu o radiodifuziji dozvola za emitovanje programa na nacionalnoj frekvenciji izdaje se na period od osam godina, a za svaku promenu vlasničke strukture koja se dogodi u tom periodu emiter mora prethodno da pribavi saglasnost RRA.

Mardokov "News Corp" je vlasnik "20th Century Fox" filmskih studija, londonskog lista "Times", satelitskog servisa "Sky Itali" i internet portala "MySpace". Na istočnoevropskom tržištu, na području Bugarske vlasnici su bTv, kompanije "Balkan News Corporation" koja je "ćerka" Mardokove "News Corp", a u Srbiju su ušli 2006. godine. TV "Foks" je u Srbiji počela sa radom 31. decembra 2006.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE