• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mrkonjić: Završićemo Koridor 10 pre roka

Milutin Mrkonjić je rekao da ga ne interesuju saloni, kabineti, okrugli stolovi i da će gradilište biti njegova kancelarija.

 Mrkonjić: Završićemo Koridor 10 pre roka Izvor: MONDO

Za dve i po godine u Srbiji mora da bude kompletiran autoput od Horgoša do Novog Sada, od Leskovca do Makedonije i od Niša do Bugarske, a u protivnom, napustiću ovu funkciju i država će postati saobraćajno "slepo crevo" Evrope, izjavio je ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić.

"To se neće desiti, završićemo Koridor 10, kvalitetno i - pre roka", rekao je Mrkonjić u intervjuu "Novostima".

On je na na gradilištu, na beogradskoj obilaznici kod Orlovače rekao da ga ne interesuju saloni, kabineti, okrugli stolovi i da će gradilište, kao i do sada, biti njegova kancelarija.

Formiranje Nacionalnog saveta za infrastrukturu upravo potvrđuje opredeljenje države šta je prioritet, a prvi prioritet na prvoj sednici tog saveta bio je autoput kroz našu državu - Koridor 10. Tih 300 kilometara je projekat broj 1. Savet je tu da koordinira rad između ministarstava i to može biti samo pozitivno, smatra Mrkonjić.

On je istakao da je izgradnja Koridora 10 sada prioritet i da postoji šansa da ga završimo pre Koridora 4 koji se gradi kroz Rumuniju i Bugarsku, pa da saobraćaj ide kroz Srbiju.

Mrkonjić je dodao da će Savet za infrastrukturu koordinirati sa carinom i policijom da granične procedure budu lakše i brže. "Napadamo” autoput na tri tačke. Jedna je kod Preševa i radovi su već počeli. Krećemo i od Proseka ka Dimitrovgradu i treć je Horgoš", istakao je on.

Mrkonjić je rekao da se upravo vode pregovori s koncesionarom za autoput Horgoš-Požega, koji je tražio neke nove uslove. "Verujem da će i to brzo da se prevaziđe", dodao je on.

Upitan šta ako, ipak, propadne koncesija, Mrkonjić odgovorio:" Onda idemo na tender u roku od mesec dana. Odmah moramo poceti da radimo, kako ne bismo izgubili i drugu polusezonu. Moram priznati da je koncesionar malo spor, a nama su rokovi vrlo važni".

Na pitanje hoce li vlada odobriti ugovor "Energoprojekta" i "Železnica" o izgradnji stanice "Prokop", on je odgovrio da ako se on pita - neće. "Zemljište ne može da se prodaje. Zalagaću se da nosilac tog posla bude država", rekao je Mrkonjić. On je rekao da je uvek bio protivnik privatizacije javnih preduzeća, pa i "Jata", ali pošto se ušlo u privatizaciju "Jata" - šta je tu je.

Mrkonjić je istakao da će svi veliki projekti koji su najavljeni zaposliti između 200.000 i 250.000 ljudi.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE