• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sindikati Jata traže socijalni program

Sindikati Jat ervejza zatražio je od Agencije za privatizaciju da utvrdi socijalni program koji bi bio deo tenderske dokumentacije.

 Sindikati Jata traže socijalni program Izvor: MONDO

Jedinstvena sindikalna organizacija Jat ervejza zatražila je od Agencije za privatizaciju da utvrdi socijalni program koji bi trebalo da bude deo tenderske dokumentacije za prodaju srpske aviokompanije.

"Sindikati će preduzeti sva sredstva sindikalne borbe da zaštite interese zaposlenih ukoliko se u postupk prodaje Jata uđe bez kolektivnog ugovora, odnosno socijalnog programa", navodi se u saopštenju Jedinstvene sindikalne organizacije i Sindikalne organizacije komercijalnih i ekonomsko-pravnih radnika Jata.

Dva reprezentativna sindikata, koja okupljaju oko 850 zaposlenih u Jatu, upozorili su sve potencijalne kupce da će se "suočiti sa velikim problemima sa zaposlenima ukoliko prihvate uslove rada bez socijalnog, odnosno kolektivnog ugovora".

Ističe se da su ta dva sindikata nekoliko puta upozoravali Agenciju za privatizaciju da se u prodaju srpske aviokompanije ne ulazi bez socijalnog programa, ali da je ona ostala potpuno ravnodušna.

"To navodi da je namera da se zaposleni u Jatu potpuno obesprave, u dogovoru sa nekim od potencijalnih kupaca", ocenili su sindikati i dodali da su početkom avgusta Agenciji za privatizaciju dostavili Predlog socijalnog programa, ali on nije utvrđen.

Prema ranijim podacima poslovadstva Jat ervejza, u toj kompaniji je zaposleno više od 1.800 radnika.

Agencija za privatiazaciju Srbije objavila je 31. jula tender za prodaju Jat ervezja sa početnom cenom od 51 milion evra za 51 odsto kapitala.

Prodaja tenderske dokumentacije počela je 22. avgusta i trajaće do 26. septembra, a rok za dostavaljanje ponuda je 24. oktobar, navodi se na sajtu Agencije za privatizaciju www.priv.rs.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE