• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Drašković novi vlasnik firme Dragojluba Markovića

Koncern SvislajonTakovo kupio je 70 odsto kapitala kompanije "Eko organik lajf" iz Surčina.

 Drašković novi vlasnik firme Dragojluba Markovića Izvor: MONDO

Koncern Svislajon (Swisslion) Takovo kupio je 70 odsto kapitala kompanije "Eko organik lajf" (Eco organic life) iz Surčina, piše beogradski dnevni list "Biznis".

Kako se navodi, vlasnici tih kompanija nisu želeli da kažu koja je vrednost tog posla, navodeći da je to poslovna tajna, a vlasnik kompanije Svislajlon Takovo Rodoljub Drašković rekao je reč od cifri "od nekoliko miliona evra".

Na pitanje zbog čega se odlučio za "Eko organik lajf", Drašković je istakao da je to logičan korak u poslovnom širenju Svislajona.

"Eko organik lajf je najveći proizvođač jaja u zemlji, a Svislajonu je upravo to jedna od glavnih sirovina. Ta firma bavi se i preradom jaja, što je opet od izuzetnog značaja, pošto su nam i jaja u prahu među prioritetnim sirovinama", rekao je Drašković.

Prema njegovim rečima, bitno je i što Eko organik lajf poseduje velike godišnje količine koka nosilja i živinsku klanicu.

On je najavio i nove investicije u "Eko organik lajf" kao automatizovanu proizvodnju jaja u prahu i sistem za prikupljanje, selekciju, obeležavanje i proveru jaja.

"Eko organik lajf", nekadašnji Krmivo produkt, poseduje fabriku stočne hrane u Surčinu, čiji je kapacitet 20 tona stočne hrane na sat.

Poseduje i četiri farme koka nosilja: u Kosančiću kod Leskovca, kapaciteta 200.000 koka, u Inđiji kapaciteta 100.000, u Surčinu 300.000 i u Kruščiću kod Crvenke 150.000, kao i praznu farmu svinja u Surčinu. Vlasnik ove firme je bio Dragoljub Marković, prijatelj pokojnog premijera Zorana Đinđića.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE