• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za istočni krak koridora 10 izdvojeno 150 miliona evra

Srpski premijer izjavio da će Vlada Srbije i EBRD obezbediti 150 miliona evra za istočni krak koridora 10 od Niša do Dimitrovgrada.

 Za istočni krak koridora 10 izdvojeno 150 miliona evra Izvor: MONDO

Srpski premijer Mirko Cvetković izjavio je u ponedeljak da će Vlada Srbije i Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) obezbediti 150 miliona evra za istočni krak koridora 10, od Niša prema Dimitrovgradu.

Cvetković je nakon sastanka sa novim predsednikom EBRD Tomasom Mirouom izjavio da su razmotrili saradnju u oblasti putne i železničke infrastrukture, energetike i koridora 7, ali i o podršci privlačenju stranih investicija.

Mirou je kazao i da će EBRD u Srbiju godišnje ulagati između 250 i 280 miliona evra, kako bi vlada mogla da ostvari ciljeve koje je zacrtala.

Cvetković i Mirou su razgovarali i o problemima na lokalnom nivou, kao i mogućnostima EBRD koji je zainteresovan da finansira lokalnu infrastrukturu.

Mirou je kazao da je imao dobar razlog da u prvu posetu dođe u Srbiju, zato što ona ima centralnu ulogu u regionu, a nova vlada je pokazala da želi da poboljša odnose sa EU.

Mirou je u ponedeljak doputovao u prvu zvaničnu posetu državi članici banke od stupanja na dužnost u julu.

Sastanku su prisustvovali ministarka finansija Dijana Dragutinović, ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić i ministar energetike Petar Škundrić.

Evropska banka za obnovu i razvoj je od aprila 2001. godine do sada u Srbiji, kako se ističe, finansirala 105 projekata ukupne vrednosti oko 1,3 milijarde evra. Prošle godine uloženo je 326 million evra.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE