• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinkić nezadovoljan predlogom "Alpine-Por"

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja nezadovoljan predlogom sporazumnog raskida ugovora o koncesiji za izgradnju autoputa Horgoš-Požega.

 Dinkić nezadovoljan predlogom "Alpine-Por" Izvor: MONDO

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je u ponedeljak da je koncesionar "Alpina - Por" dostavio predlog sporazumnog raskida ugovora o koncesiji za izgradnju autoputa Horgoš - Požega i izrazio nezadovoljstvo dostavljenim predlogom sporazuma.

Dinkić je rekao novinarima u Ministarstvu ekonomije da će stručni timovi Vlade Srbije razmotriti predlog koncesionara i obećao da će u narednim danima javnost biti obaveštena o preduzetim konkretnim potezima.

Dinkić je ponovio da će Koridor 10, čiji je autoput Hogoš - Požega samo jedan deo, biti uglavnom finansiran iz budžeta i kredita iz inostranstva.

Tim povodom, Dinkić je najavio da će u trećoj nedelji septembra o finansiranju Koridora 10 biti razgovarano s predstravnicima Svetske banke, Evropske banke za obnovu i razvoj i Evropskom investicionom bankom, koje su tri ključne institucije u EU i od kojih se očekuje oko milijardu evra kredita za izgradnju Koridora 10.

Dinkić je najavio da će se do kraja septembra znati celokupna finansijska konstrukcija za Koridor 10, čija je vrednost procenjena na oko 1,7 milijardi evra.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE