• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LSV priprema peticiju protiv privatizacije NIS-a

Liga socijaldemokrata Vojvodine počela je u Novom Sadu prikupljanje potpisa za peticiju protiv najavljene privatizacije Naftne industrije Srbije.

 LSV priprema peticiju protiv privatizacije NIS-a Izvor: MONDO

Liga socijaldemokrata Vojvodine(LSV) počela je u Novom Sadu prikupljanje potpisa za peticiju protiv najavljene privatizacije Naftne industrije Srbije i energetskog sporazuma sa Rusijom.

Predsednik Gradskog odbora LSV Aleksandar Jovanović rekao je novinarima da je za tu stranku neprihvatljiv sporazum NIS-a i vlade Rusije u oblasti naftne i gasne privrede, jer je prodajna cena od 400 miliona evra sramna.

"Ne slažemo se sa cenom i načinom na koji Vlada Srbije želi da proda NIS. LSV se zalaže za raspisivanje međunarodnog tendera, na kojem bi bio izabran najbolji ponuđač za kupovinu nacionalne naftne kompanije", rekao je Jovanović.

On je upozorio da je 90 odsto NIS-a ustvari imovina građana Vojvodine, jer je NIS nastao nasilnim pretvaranjem vojvođanskog Naftagasa, odnosno da većina građana Novog Sada radi u toj kompaniji.

"Novi Sad u velikoj meri zavisi od NIS-a, a posebno zbog toga što grad od privatizacije treba da dobije pet odsto sredstava, a velika je razlika između 400 miliona evra i 2,2 milijarde koliko iznosi procenjena tržišna vrednost NIS-a", rekao je Jovanović.

On je dodao da od privatizacije zavise i budućnost zaposlenih i ekološki standardi, koji prema sporazumu ne moraju da budu ispoštovani, što može biti veoma štetno po građane jer je Rafinerija nafte udaljena svega tri kilometra od Novog Sada.

"Novi Sad će imati velike štete od ovakvog načina i modela privatizacije NIS-a i zato pozivamo i ostale stranke da nam se pridruže u akciji", rekao je Jovanovivć.

Štandovi za prikupljanje potpisa postavljeni su u centru Novog Sada, kod Futoške pijace i Tržnog centra "Merkator", a Jovanović je za sutra najavio početak akcije i u drugim gradovima Vojvodine.

(www.mtsmondo.com/Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE