• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danci ulažu 80 miliona evra u Inđiji

Danski proizvođač industrijskih pumpi investiraće oko 80 miliona evra u novu fabriku koja će biti izgrađena u Inđiji.

 Danci ulažu 80 miliona evra u Inđiji Izvor: MONDO

Danska kompanija Grundfos, poznati proizvođač industrijskih pumpi, investiraće oko 80 miliona evra u novu fabriku koja će biti izgrađena u Inđiji, saopšteno je iz kabineta predsednika te vojvođanske opštine u ponedeljak.

Kako se navodi, predstavnici kompanije su boravili protekle nedelje u Inđiji i s predsednikom Opštine Goranom Ješićem ugovorili sve pojedinosti oko te investicije.

Fabrika će biti izgrađena u severoistočnoj radnoj zoni, gde će danski investitor kupiti 15 hektara zemljišta u blizini autoputa E-75.

Predviđeno je da u budućoj fabrici bude otvoreno 500 novih radnih mesta.

Investicija je rezultat zajedničkog rada pokrajinskog Fonda za podršku investicija u Vojvodini (VIP), republičke Agencije za strana ulaganja i podršku izvoza (SIEPA) i Opštine Inđija, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je interesovanje za ulaganje u Srbiji danska kompanija pokazala još u decembru prošle godine, kada je na inicijativu Ekonomskog odeljenja ambasade Danske u Beogradu ostvaren prvi kontakt između VIP Fonda i Grundfosa.

Prvim sastancima i obilascima potencijalnih lokacija prethodila je višemesečna analiza raspoloživih ljudskih i prostornih resursa, a u užem izboru bile su opštine Sremska Mitrovica, Stara Pazova, Pećinci, Inđija i Ruma. Konačna odluka doneta je početkom septembra.

Kompanija Grundfos osnovana je 1945. godine, a danas je vlasništvo fondacije "Poul Due Jensen".

Grundfos proizvodi pumpe za vodu, navodnjavanje, ubrzavanje industrijskih procesa, grejanje, hlađenje ili rukovanje otpadnim vodama.

Kako se navodi, godišnja proizvodnja koju ostvaruje danska kompanija je više od 10 miliona pumpnih jedinica i oni su najveći svetski proizvođač pumpi, jer pokrivaju 50 odsto globalnog tržišta.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE