• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatska: 12.000 dozvola za srpske prevoznike

Rešen sukob hrvatskih i srpskih prevoznika

 Hrvatska: 12.000 dozvola za srpske prevoznike Izvor: MONDO

Problemi srpskih prevoznika sa hrvatskim dozvolama su prevaziđeni, jer je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Hrvatske, odobrilo dodatnih 12.000 dozvola za srpske prevoznike i u ponedeljak će biti na raspolaganju Ministarstvu za infrastrukturu Srbije, saopšteno je u Beogradu.

Prema saopštenju Ministasrtva za infrastrukturu, u skladu sa Sporazumom o drumskom saobraćaju i potpisanim međunarodnim protokolima, u međusobnim kontaktima dva ministarstva je dogovoreno, da u slučaju potreba jedne od zemalja za novim kontigentom dozvola do kraja 2008. godine, ti zahtevi budu pozitivno rešeni u cilju normalnog protoka roba iz Srbije i Hrvatske.

Istovremeno, obostrano je ukazana potreba za održavanjem sednice Mešovite komisije da kraja ove godine, na kojoj bi bili precizirani svi detalji dalje saradnje u drumskom transportu i lakše otklanjani svi eventualni budući nesporazumi u ovoj važnoj privrednoj grani susednih zemalja, navedeno je u saopštenju.

Hrvatska je 22. jula zamrzla oko 12.000 dozvola auto-prevoznicima iz Srbije, jer "Zagrebtrans" nije uspeo da u saradnji sa srpskim "Eurošpedom" isporuči transformator Elektromreži Srbije, jer po srpskim zakonima takav transport mogu da obavljaju samo domaća preduzeća i za prevoz transformatora bila je potrebna posebna dozvola "Puteva Srbije".

U Srbiji ima oko 1.000 prevoznika, koji rade sa približno 7.000 kamiona i zapošljavaju više od 10.000 ljudi, a ukupan godišnji prihod je veći od 600 miliona evra.

(Tanjug/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE