• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tajanstvena dama kupila "Kraljeve konake" na Zlatiboru

Beograđanka Zorana Joksimović postala je vlasnik naselja "Kraljevi konaci" na Zlatiboru u koje ulaze 23 luksuzna apartmana sa pet zvezdica i jezerom.

 Tajanstvena dama kupila "Kraljeve konake" na Zlatiboru Izvor: MONDO

Beograđanka Zorana Joksimović postala je vlasnik naselja "Kraljevi konaci" na Zlatiboru u koje ulaze 23 luksuzna apartmana sa pet zvezdica i jezerom.

Ova dama, nepoznata u javnosti, na aukciji u Agenciji za privatizaciju platila je 73 miliona dinara za naselje koje je do sada bilo u vlasništvu preduzeća "Zlatibor turist". Veruje se da je Zorana Joksimović kupovinu obavila za drugo lice, prenosi "Glas javnosti".

U vlasništvu "Zlatibor turista“ su naselje "Kraljevi konaci“ sa 23 luksuzna apartmana, kategorisana sa pet zvezdica, ukupne površine 1.015 kvadrata sa oko 115 kreveta, restoran "Jezero“ površine 348 kvadrata i poslovni prostor od 405 kvadrata.

Najvažniji deo imovine je 135.460 kvadrata ili 13,5 hektara "građevinskog zemljišta u društvenoj svojini“ na kojem je i jezero u centru Zlatibora. Taj komad zemlje, slažu se svi na Zlatiboru, vredi kao - pola planine.

Zorana Joksimović je na aukciji 12. jula prošle godine kupila hotel "Central“ u Zemunu za 124 miliona dinara, a početna cena je bila 93,8 miliona dinara. Ona je krajem decembra 2005. godine htela da kupi i Jugoslovensku autorsku agenciju, ali nije uspela jer je za ovo preduzeće bilo zainteresovano čak 19 kupaca, a cena je od 3,8 miliona dinara dostigla 91 milion.

Prema ceni koju je država odredila za svoj udeo u "Zlatibor turistu“, ispada da cela firma vredi samo oko pet miliona evra, jer je početna cena na aukciji uvek petina knjigovodstvene vrednosti kapitala koji se prodaje.

Međutim, samo vrednost apartmana na Zlatiboru po ceni od 4.000 evra po kvadratu iznosi oko četiri miliona evra, a tu su još restoran, poslovni objekat i građevinsko zemljište, na kojem će biti moguća gradnja novih apartmana.

(www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE